29 December 2010

Terima Kasih Allah :) love Malaysia :)

Salam :)
wah..lapang gile dada aku?haa..lapang?haha..
rilex2..jgn negatif!
mksdnye aku puas aty lah...

mane x nye..entry aku sebelom ni aku hot gle..
emo terlebih aku kejap!
suke haty dorang je nk maki Malaysia..ish..ntah betol ntah idak dorang 2..

BANGGA nye aku!!!
kalau la aku ade kt situ tadi..aku pon turot serte pelok PIALA 2..haha..boleh?
ok..mmg x boleh..aku kt Malaysia skang..haha..



terbaek la Safee Sali..tendangan hebat lah!
oh..jgn jeles..Safee Sali satu kg ngan aku..wakaka..sile jeles skg..haha!apela..2 pon nk kecoh!wakakaka..
 

Mohamed Sali Min, ayah kepada Safee Sali yang bersorak gembira melihat anaknya menjaringkan gol malam ini, di rumahnya di Tapah Perak malam ini

gambar ni aku dapat dari Sekamar Rindu..hee..
see3..msty bangge gle lah ayah si Safee nih..bertuah budak safee 2..mude lagik 2 kan..hee..
pujian juge haru diberikan kepada penjaga gol Malaysia KHAIRUL FAHMI..
ni lagi satu yg aku suke!
care die maen td mmg terhebat lah!
penjaga gol terhandal 2!


Tahniah pasukan Malaysia..
walaupon penyokong pasukan lawan memaki hamun negara Malaysia..Malaysia telah membuktikan kemenangan berada dlm genggaman!
Tahniah!
we love u lah!hee..

hoh!betol lah kate mak aku..
tgk bola lagi mendebarkan dr tgk badminton!hahahaha..
x senang dudok aku tgk bola td..huhuhu..
mak ayah aku da smgt gle da..yg aku senyap..tp dlm aty!!

tapi pemain indon pon cm hebat jugak..
bambang maen pon best jugak kan..hahaha..tapi tetap x boleh lawan pemain kte!
bola dpt kt deme je..!
xde can utk pemain kte!

tp xpe..
Malaysia da menang!
n aku rase penyokong indon da boleh senyap kot!


p/s : saya bangga mejadi anak Malaysia :) peace no war!

28 December 2010

DAH KALAH 2 DAH LA..KECOH LA LU!!!!

pape bg salam dulu..
Assalamualaikum!

Smlm aJa bz..bz yg teramat sgt..
xsempat nk BW..
sume gare2 bola punye pasal..

huh!
msty korang taw indonesia tgh mrh gle vavi kt Malaysia kn..
maki hamon! carot marot..
aduhhh...
bola punye pasal pon nk kecoh2..
hoiii...dah kalah 2 dah la..kau nk taacink kuat ape hal!

apesal kau nk kate negare aku ni anjing! maling bagai!
negare kau dah hebat sgt lah!
weii..sedar diri..org2 kau byk kt negare aku carik rezeki!
kalau x cmne korang nk makan?
mmg..mmg org kau yg buat klcc 2 ha..tp jgn sesekali hina negare aku!
jage je negare kau!
ambek orang2 kau..bawak balik negare kau..jgn dudok negare aku!

sentap aku!
mane x nye...agak r nk maki negare aku!fine2..negare korang jugak..negare kte!
patot ke dorang kate negare kte ni dilaknat Allah?
BOLEH?

Ya Allah...smpai begitu sekali dorang marah negare kte..
bendera kte yg kte bangge2kan slame ni dorang bakar! menangis aku tgk..
salahkah kte?

yang ni korang msty bace!
SERUAN NAJIB TUN RAZAK!! aku tertnye2..
ade ke PM kte berucap mcm ni?oh..kalau ade MAAF kan aku..mgkin aku x ambek taw pasal ni..
tp..knp plak PM kte nk berucap dlm bahase indon?
kalau blogger 2 copy paste dari sumber laen..mustahil ade bahase2 indon yg terselit melainkan blogger 2 sndri yg reka ayat 2..
ni pendapat aku..kalau aku SALAH tlg BETULKAN aku!
korang bace dgn teliti!
mungkin ini satu penipuan ataupon benar..aku sndri xtaw.!

aku x sggp nk tgk mereka maki negare kte lagi..
salahkah kte menang?
sbb laser?
aku xtaw mcm mane terjadi hal laser 2..sbb aku x sempat nk tgk bola ary 2..
mungkin mereka x boleh nk terima hakikat yg kte menang..
Allah yg tentukan segalenye..kan..bukan dorang..

macam2 ugutan dari dorang yg aku bace..
ade yg bersungguh nk mencederakan pemain kte nnty! YA ALLAH..
lindungilah hamba2 Mu ini dari ugutan mereka..

korag boleh pegi page Malaysia dekat fb..
macam2 hal yg belaku..
x gune kalau aku nk maki dorang balik..dorang kasar!
aku lembot..wakakaka...

Ya Allah..
Engkau maha mengetahui segalanya..
jika Engkau mengizinkan kami mencapai kemenangan nnti..kami bersyukur Ya Allah..
jika sebaliknya..kami redha segale kehendak Mu..
Lindungilah pemain Malaysia yg akan bertanding nnti..
jauhkan lah mereka dari segala ancaman dan ugutan dari pihak lawan
sesungguhnya..Engkau maha berkuasa..
Aminnn...

MALAYSIA BOLEH!!!!

p/s : mari kite berdoa bersame2 supaye kemenangan berpihak kepade MALAYSIA!

27 December 2010

Entry Khas 3 : Wawa kembali lah!

Salam :)
entry khas lagik..hee..
kali ni yg ke 3..
yg petame n kedua mane?
ade2..tak hilang kemane pon..haha..
sile klik kalau nk bace.. Entry Khas 1 dan Entry Khas 2
kali ni entry khas utk wawa..
sape wawa?
waa..misteri2..


Jom berkenalan dgn beliau!

ha...cute x?hee..dah2..semestinye..aku kenal dgn wawa melalui gmbr ni..haha..
mcm mane 2..haha..wawa phm kn?haha..
eh..bukan ke rambot wawa pendek..eh2..wawa yang laen ke ni..huhuhu..

owh..ok..inilah die orangnye..wahida alias..
tuan punye belog nOnstOp bla.bla.blah.. korang msty kenal punye la dgn blogger wawa nih..
pade yg x kenal sile terjah belog beliau sekarang..!
wawa best..peramah..yg pntg x SOMBONG!

tujuan utame aku buat n3 khas ni sbb suke haty aku lah..haha..
sbb wawa ade header baru lah..wah..jeles ni..

hoho..siap ade gmbr beliau lagik tuh..header aku tarak pon..haha..
pape pon..lawa lah wawa!
template pon baru..kaleful tuh..
menambahkan kecomelan di belog wawa..hik2..siyes ni..xtipu..haha..cye x?
entry paling best yg aku penah bace kt belog wawa ni ha BILA TENSION KITE KENE MAKAN
hee,,terbaik la n3 beliau..
sbb nye ade aiskrim!terliur aku nengok nye..wakaka..korang kene bace!rugi wooo sape x bace..

 
Okey2...cukup smpai sini saje aku membebel pasal wawa..
kang wawa 'pang' aku xpasal2 je..
oh..ha..hilang ingatan aku kejap..
kepade cik wawa..sory lah..ambek gambo wawa tanpe keizinan..hehe..
xmrh kan?x kan?x kan?haha..

tata titi tutu

p/s : tujuan laen : promosi!

26 December 2010

Tahniah ye :)

Salam :)
yeayyy..hoOrayyy!!! *gile ke kau?
tak2..sape kate aku gile tadik?jawab cepat!nk kasi penampo ni..!
owh..ok..abaikan..sasau budak tuh agaknye..haha..
nk story pasal ape ye?hmm..pikir2..
ok!suda..BOLA..
ya..bola..bola3..asik2 bola..
bukak belog sane bukan belog sini sume cte pasal bola!
aduhh..xde cte pasal laen ke ha?? *hoi..suke hati deme le nk cte sal pe pon!
yelah3..
aku pon nk cte pasal bola jugak la..
jeles la mcm ni..



tadik mak aku suh bukak tv nk tgk berita..ok..aku pon pegi bukak..
then, lame2 macam boring..aku masok bilik..haha..
then kua balik g tgk tv..
pastu belom sempat aku dudok kt sofa, mak aku kate nk tgk bola!
hah??
ade bola ke?xtaw pon..haha..*nmpk sgt kau ni x ikot prkmbangan semase!
owh..ok..aku iakan jelah ape mak aku kate..
aku??nk tgk bola??mmg nk tgk tadik..tapi ade ckit masalah yang melande diri aku yang mghalang aku utk melihat aksi2 pemain Malaysia *ape kau  merepek nih?
lalu..aku hanye mendengar saje jeritan mak aku..
haha..mak aku eksaited la 2..gol punye pasal..
dimane aku waktu 2?opkos dlm bilik..
hati meronte2 nk pegi tgk bola..tp ade je halangannye!
korang nk taw ke?ish..xpelah..haha..


pape pon..
TAHNIAH MALAYSIA!
3-0..hoho..bangge2..
saya anak Malaysia!!
korang?wakaka..

p/s : kenape aJa tetbe gne 'AKU' nih?pelik lah plak!

24 December 2010

aJa x pahammmmm!!!!

Salam  :)
moge2 korang sume sehat2 lah hendaknye..
hik2..

ape yg aJa x paham nih??
ish..xnk bgtaw la..
*hadoiii..ckp jelah..kau ni jahh

ok2..aJa x paham la dgn sikap sesetengah manusia nih..
ade yg baik..
ade yg baik sgt..
ade yg jahat..
yg jahat teramat sgt pon hade..
yg sombong gle! bangge diri lg la ade..kn3..
macam2 perangai manusia ni kan..

kdg tuh ade yg berubah sikap..
dari yg baek ke yg jahat! *yg ni mmg x boleh nk dibendung kot
yg jahat ke yg baik *ohh..yg ni bagus!

tp kdg2 aJa mmg pelik sgt3 lah..
yelah..mne x nye..
ok contoh la eh..si A ni mule2 hidup susah..sederhana je..
ble da hidup dlm keadaan sederhana ni si A x sombong..
bercampur gaul ngan sume orang..
boleh dikatekan peramah, baik lah..
da lme2 2..si A ni berubah kehidupan..mksdnye die da hidup senang..
berada la kate orang..ade duit byk..*fine, atas usehe si A
ble da KAYA 2 mulelah berubah perangai..
drpd dulu yg x sombong 2 tbe2 jd BONGKAK!
bermegah2..suke menunjuk2..
pastu tros pilih kawan..!
orang2 yg miskin ni si A ni da x dulik dah!
padehal waktu si A ni susah, si miskin nilah yg byk tlg die..!
lupe diri!

sory ye kawan2..
aJa nk luahkan ape yg aJa rase..
aJa x tujukan pade sape2..
just nk ckp mslh2 mcm nie..
kalau ade sape2 trase 2 maaf ye..
ni pandangan aJa saje..

kenapelah ble orang da kaye da ade duit ckit nk belagak sombong?
aJa xphm lgsg lah!
tu pon rezeki Allah yg bg..atas usaha sndiri..
rasenye x perlulah kte nk belagak kan..
eh..sume 2 Allah yg punye..
xpayah lah nk menunjuk2..
perlu ke sume 2??

kalau satu ary nnty Allah tarik balik sume harta benda 2 cmne??
masih nk belagak jugak ke??
okeh..msty rase menyesal..
taw plak nk rase sume 2..
mase kaye xnk plak!!!

aJa bukannye ape..
byk sgt situasi mcm ni kn kt luar sane..
korang pon msty penah tgk bnde2 mcm ni kan..
mslh mcm ni boleh dibendung ke??

Ok2..
mls da nk membebel..
smpai ble2 xkn habis!

p/s : rase nk kasi penampo je!

23 December 2010

200 blog



moning :)
uihh..1st time aJa join segmen abg ben hee..
terase aura nye..haha..
nk join?
klik banner 2 eh..hihi..

nk bgtaw budak kecik tuh dpt 8 A!!!

Salam :)
samat malam korang..

beribu kali tahniah sbb afiq dpt


eh..tros x pecaye lah!
haha..
nmpk maen2..skali sume A..
stuju jelah..

tros BANGGA ngan afiq skang ni..

impian afiq 2 mcm mane??
hahaha..
jadi idak nk maen salji di mase depan??haha..



22 December 2010

Photo Contest: My Bestfriend Forever!!

Salam :)
moning all..hik2..
contest lagi..ha, aJa mmg gle suke join contest nih.
lagi2 kalau contest yg ade kne mgene dgn frens2 nih..
jom3 join!xnk suda..wakakaka..


korang nk join?hee..boleh2..klik je banner 2 eh..
xpon boleh terjah blog Siti Noraisyah utk lihat syarat2 contest!

Tarikh Tutup : 31 Disember 2010

bFF aJa



Mula berkawan sejak tahun berapa?

aJa setat kawan ngan diorang ni dari skolah rendah..
tapi ade yg kenal mule tahun 2008..
2 pon sbb diorang masok skola aJa amek form 6..

Kenapa anda rasa dia/mereka BFF anda?

ramai sbnrnye bff aJa..
boleh dikatekan sume kawan aJa 2 bff aJa..
aJa pilih mereka sbb mereka mmg best!
best fren yg sgt3 dan teramat sgt lah best..super best!

persahabatan kteorang penuh ranjau dan duri..
ade duka ade suka
mcm2 masalah lah yg dtg..
ade yg rase x puas aty lah..ape lah..
mcm2 lah yg kteorang hadapi!
sbb 2 kami namekan geng kami ni KecamOk GurLz..
kalau sorang ade masalah..sme2 tolong ape yg patot..

tapi, mslh2 2 tidak same skali menjarakkan pertalian persahabatan kami..
kami tetap besame besatu..
walaupon masing2 da ade life sendiri..
tapi kami slalu contact..buat reunion kecik2..hee..

yg bestnye bff aJa ni..
diorang ni mmg sporting gle..
kteorang ni satu kepale!
gelak sme2..haha..
boleh share masalah..
boleh cakap ape saje..everything..
yg pntg kteorang x kacau orang laen..!


semoge persahabatan kami kekal selamanya

 
aJa mau tag

BLOGLIST " SAYA BUDAK BARU BELAJAR"


aJa join bloglist ika hee :)
beliau nak kumpulkan senarai blogger2 baru dlm list simpanan beliau..hik2..
best kan..


aJa x la lme sgt berkecimpung dlm dunia belog nih..
aJa setat berbelog tahun 2009..
tp aJa aktif tahun nie..hee..
thn lpas 2 kre baru nk blaja apekebendenyela blog ni kan..
thn ni baru taw sume2 nye.. :) 


sesape yg nk join 2 sile klik banner 2 eh..
xpon korang klik sini okeh!
no DUE DATE!
aJa nk tag

Contest : dimana sahabat baik anda?

Salam :)
td jalan2 kt blog GBP..
terjah blog kak ieqa..
hah..nmpk kak ieqa join contest lah..
aJa pon nk join jugak!hik2..
xkre2..nk jugak...haha..


kalau korang nk join klik je banner 2 eh..xpon klik sini utk tgk syarat2 contest
adik Saidatina Aisyah humaira telah menganjurkan contest nih..
comel x name tuan belog?hik2.. 

TARIKH TAMAT :1 Januari 2011
gambar yg aJa nk pertaruhkan ialah :

kecamOk GurLz

skolah aJa ade buat satu program..then ade sesi lawatan..
mase nih dekat ladang buah naga *eh..ladang ke kebun ye?haha..
da smpai situ kteorang pon round2 la kt situ..

da penat jalan2 round2 sume..
makcik kt ladang 2 bg kteorang sume makan aiskrim!
yes!!aiskrim buah naga! *bukan aiskrim naga eh!wakaka
sedap gle lah makcik 2 buat
siap boleh ambek dua aiskrim tuh!

smbil2 makan aiskrim 2..
kteorang snap2 gmbr..hehehe..
mmg wajib bg kami!
smbil menayangkan aiskrim buah naga itu..hik2..


itulah die kisah di sebalik gmbr trsebut..
selesai suda..
Salam :)

20 December 2010

Friendship Award :)

Salam korang :)
gud moning..hik2..
yelah..da pagi ka nih..

aJa nk cte pasal award plak..
Friendship award


 award nih dtg nye dari umar yg cute *kiut ke!
sile tepok tangan kepade beliau kerane telah menganugerahkan award ni kepade aJa
*haha..gle lah kau!

incik umar yg cute ni kate die bg award ni kt folower n sume yg sudi singgah belog die..
mslhnye aJa ni bukan la slalu sgt terjah blog die..
ape tah lagi nk folow..haha.. *sory ye!

ble beliau kasi award nih..
baru la aJa terhegeh2 nk g folow die.. *ntah pape kan
eh2..jap2..
aJa folow beliau bukan kerane award ni eh..hik2..
sbb beliau ary2 terjah belog aJa nih..
rase cm serbe slh plak..
tp xpelah..dah beliau kasi kan..aJa ambek la..
*jgn tolak rezeki ye kawan2

tq ye incik umar yg sgt2 cute!
amat dan teramat menghargai award anda!

sesi kasi award plak!

aJa nak kasi friendship award ni kt

Geng Blog Pink : Realiti dan Fantasi

Salam GBP!
korang sehat?semestinye lah kan..hee..
okey2..xmau membebel pnjg2..
JOm bace n komen Realiti dan Fantasi aJa..




REALITI

bende atau perkare yg aJa akan pastikan menjadi realiti ialah aJa akan jadi Fashion Designer satu ary nnty..!
yg ni siyes gle!
aJa akan pastikan impian realiti aJa ni akan jd kenyataan!
perancangan masih dalam proses!
hee..nk taw?..nnty aJa cte kt next3 entry eh..


aJa nk sgt jadi macam RIZMAN RUZAINI !
korang boleh terjah belog mereka ok! hee..


hope impian realiti aJa akan tercapai..
wlaupon bukan skarang!
GBP ku sekalian...doakan aJa eh..hee :)

FANTASI

aJa pon xtaw la ape fantasi aJa!haha..terok kan..

boleh x aJa nk pegi dinner ala2 romantik ngan mamat hensem  kt atas ni??
wakakaka..
*berangan lah kau aJa oiii..haha..

Okey..
itula die..Realiti dan Fantasi aJa..hik2..
sile abaikan yg FANTASI 2 eh..haha..ngarot je 2..wakaka..

Salam mesra dari aJa utk sume ahli GBP :)

19 December 2010

Facebook : kejap sewel kejap gila! kejap jadi budak baek!!

Salam :)
nk ckp gud nite jugak..
walaupon da pukol 1 pagi..*lantak kau lah!

ingt lagi x n3 aJa Facebook : new profile to old profile
bangge lah kejap sbb tuto 2 da mnjadi!
lega yg teramat sgt sbb fb aJa da back to normal balik..
ouh..siyes..gumbira lah aJa!

kegumbiraan aJa itu adalah sementara saje!
DIULANGI..hanye sementare!
kenape?
okey..cube tgk gmbar kt bwh ni eh..


then 


korang nmpk x ape yg aJa nmpk?
semestinye lah kan..
korang ade mate korang tgk le ape beza gmbr2 tuh!*aJa xmrh eh..
agak nk mengamok kejap ngan fb nih.

ble aJa log in fb aJa..then jd new profile balik..
rase mcm nk hempok2 je pc nih! 
*sile buat kalau nk tgk ayah kau mengamok!

pastu korang nk taw x..
beberape minit kemudian..fb aJa jadi OLD profile balik..
aik..gilo ko apo fb aJa nih..hadoiii...
*ade ckit prasaan epy!ckit je!

pastu jd bali kpd new profile!
aiyoooooooOOO..
x paham lah aJa cmni..

kejap baru kejap lame..
kejap old kejap new...
mane satu ntah yg btol2 nye,,
tensen!!haha..
Tapi ade baeknye jugak fb aJa kejap2 tuka nih..
nk taw ape??
ouh..ok..korang pikir lah sndri ek..hahaha..
aJa mcm xde jawapan je! wakakaka..

2 je aJa nk bgtaw kt korang pasal fb nih..
salam :)

p/s : fb nih x puas aty ngan aJa gamaknye..!

17 December 2010

Facebook : new profile to old profile !

Salam :)
moning all..hee.. :)

mood : epy yg tersgt3 epy..hik2..
kenape??huhuhu..

petang td bile bosan melande diri aJa..
aJa pon BW lah..
bw bw bw! itu jelah keje aJa petang td..
skali dgn terjah GENG BLOG PINK!

Then, aJa ade bace care2 nk kembalikan fb baru ke fb lame..
alah..design2 die 2 lah..
daripade profile baru nk tuka ke profile lame balik..
aJa pon bace lah..
n tros buat tuto 2..
ikot step by step..

ni new profile kan?
hee..aJa cilok fb afiq merangkap bukan adik kandung..hik2..

Then, lepas aJa ikot tuto tersebut..inilah hasilnye...

hee..jadi jua akhirnye!
teramat lah gumbira dgn penghasilan ini..
hehe..
*sile klik gmbr kalau nk add fb aJa..hik2.

kalau korang ade masalah nk tuka fb baru ke fb lame..
korang boleh terjah belog Perjalanan Seorang Anak Bugis
korang boleh try TUTORIAL nih..
sure korang xkan hampe punyelah..hee..

aJa ade jugak try tuto mcm ni dekat blog bloger yg laen..
jd mmg la jd tapi kejap je jd nye..
pastu jd fb baru balik..haihh..

aJa lah ni..
gatal tgn g klik new profile 2..
bukan nye x cantik..tp aJa rase cm serabut plak tgk..hehe..
kan3...sape stuju ngan aJa sile gelak kuat2..hahaha..*ape daa

Okeylah..
korang boleh try tuto 2 kalau korang nk eh..
Selamat Mencuba :)

Salam :)


Geng Blog Pink : Jom Pecahkan Ais Pink!!

Salam :)
wah..eksaited nk wt n3 ni..
nevessss..bedebar2..haha..*apelah kau!

semalam Cik Yaya yang kiut miut buat satu geng!wah..best tuh..
GENG BLOG PINK :)
menarik kan?tanpe membuang mase aJa pon mengejoinkan diri..hik2..


korang nk taw apekebendenye geng blog pink ni
korang boley klik gmbar di atas! n tgk senarai geng blog pink nih!
korang boleh terjah geng blog pink ni eh..
*aJa tersenarai no 3!




 sesi Ice Breaking

Nama penuh aJa ialah Nur Hafizah Binti Ayob
pada tahun 2010 aJa berusia 2o tahun..tahun depan bertambah lagi usiaku..hik2..
orang sume panggil name aJa ni 'aJa' je..
mak aJa ckp mmg dari kecik aJa sendiri yg gelarkan name 'aJa' ni..
so, ikot jela..hik2..
owh..lupe..tarikh lahir aJa 21 ogos 1990


bg aJa, idea cik yaya buat geng blog pink ni mmg bernas gle..sgt3 lah bernas..
dgn care mcm ni, aJa boleh kenal ramai lg bloger2 pink..hik2..
boleh share samting ngan dorang..
boleh taw lebih mendalam dorang ni jenis yg mcm mane..
kre boleh jd bff lah..hahaha..
skaligus boleh mengeratkan lagi silaturrahim antare bloger2 geng blog pink nih..

salam perkenalan dari aJa utk sume geng blog pink :)

p/s : sory cik yaya..lmbt post entry..

Copyright reserved by Aja edited byCaersasuke