25 November 2011

yang terakhir :(

xde bende pon aku nk cakap kan..
eh..ade2..
susah aku nk cakap..
bende ni boleh watkan aku, dia n dia sakit hati..TACINK SIALLL !
lame dah aku diam..
weh..MALAS la nk kecoh2 nih..
kau cakap pandai der..tapi kau buat jugak bnde tuh..
so, xpayah nk kate kt orang sgt lah ye !!

kadang2, ape yg kte ckp kt orang kene balik kt kte !
mcm aku.. haha.. pndai kate kt org..skali aku yg kene..hambek !! dushhhh !!!
padan muke aku.. !
ah...ade aku kesah ??? opkOs aku x kesah..

kdg2 aku rase aku ni seorang yg penDENDAM ! *tp x sbnrnye
gurau kasar ! faktor utama yg buat aku mls da nk berkawan !
slh pilih kawan, hati aku yg sakit..
bukan aku x penah rapat ngan dorang..
rapat bgai nk rak !!
ni yg aku dpt???? OMG.. sial sgt !
tipu la aku x rindu saat2 manis aku ngn dorang, mmg rindu..
gelak ketawa, suka ria, duka hati..bersme2..
aku terpakse tgglkan utk jage hati aku sndri !

terima kasih 'kawan'..
kau pernah buat hari2 aku ceria..
kau slalu ade bile aku perlukan kau..
maafkan aku..
aku x mampu jage hati kau lagi..
hati aku kau xpenah nk jage..
tp, kau masih kawan aku..tapi bukan macam dulu

berubahlah :(

18 September 2011

Keliru

Antara dua..
siapa yg aku nk??
eh..ape ni..entri ape ni??
tlg lah..jgn letak aku dlm keadaan serba salah..

aku x mintak bnde ni jd cmni ! bnde 2 dtg sndri !
knp jd kt aku ni?
siyes ! aku x cm korang yg sntiase ade org trsyg di sisi..
kehidupan aku lain..lain sgt..lain yg aku xtaw nk cte cmne..slh aku ke sume ni? aduhh..

Dua2 baik..
Dua2 baik..
Baik dan baik..
itu je yg mampu aku katekan ! xnk lebih2 ! nnti ade yg trase !

aku takot nk buat pilihan.. aku takot terslh pilih..
ramai org kate, ikot kate hati ! tp betol ke hati aku ni !
kdg2 susah kalau terlampau ikot kan hati nih..
aku yg mrane nnti..
aku da penat nk rase kecewa ! siyes ! penat ! perit !

kesimpulan !
aku belom buat pilihan..
tp 50 % aku da mule nk trima die !

05 September 2011

Dia mencuri hati ku :)

Assalamualaikum OOoooOO Assalamualaikum !
saya dtg nk beraye ! hik2..

hari2 aku diceriakan oleh 'dia'
aku pon x pasti kenape la aku pegi layan 'dia' dulu..
mmg aku x layan pon..
tp ntah cmne aku layan jugak.. PELIK !

bile hati aku riang, ceria dan aman, 'dia' ade kt sisi aku
bile hati aku gundah gulane, berduka, 'dia' tetap ade..
pujuk aku ! cube selesaikan masalah yg aku hadapi !

aku mule tertarik dgn care 'dia'..
xtaw knp..
CINTA ?? haha ! mungkin jugak..
aku sndri x pasti..


Cinta Muka Buku


Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..


mungkin lagu nih sesuai utk perkenalan aku ngan die..huhuhu..
* xleh blah la lu der !

SIAPA org nye?
eh, aku x bgtaw ea sape 'dia' 2..
halamak..aku nk blah da ni..ble mase plak aku nk bgtaw kt korang..ekekeke..
alasan je 2 derrr !!

Ok la..kalau bnde ni da jd betul2 n SIYES da KOMPOM ! aku bgtaw la sape 'dia' 2 ek..
skang belum mase utk aku hebah2 kan..haha ! kecoh la kau aJa !

kesimpulannye di sini !
aku xnk balik kolej !!!!!!!!!!!
*ade kne mgene ke ngan topik aku nih ! #sengal !



03 September 2011

Mereka menceriakan saya di pagi RAYA !

cube korang bace n3 aku yg ni ----> Hari Raya ke ni?? Ok ! fine ! Selamat Hari Raya !
xnk bace pon xpe..terima kasih !
ni aku nk sambung cte n3 aku 2..

xtaw lah kenape raye taOn ni aku x dpt nk rase bahangnye..
ape ntah yg x kena..
jgn  ckp raye la..puasa pon aku x rase mcm puase ! rase cm bulan2 biase je..
haihh.. ape ntah yg x kena ngan hati aku ni..
persiapan raye sume settle..
tggl hati , mood nk raye je hilang..penat aku carik..x jumpe2 pon..
emmm..


tp nasib la ade insan2 tersayang !
xde dorang mmg x bermakne lgsg la raye aku..


kezen aku yg paling best gle vavi..
carik la kezen yg plg bez kt dunia ni..sory ! mmg x jumpe der !
bg aku la ye..


nmpk x aku ceria gle vavi 2.. hahaha !


mmg best gle raye ngan dorang..
sbb aku da lame x raye ngan dorang..dulu time kcik2 jela..
pastu family kteorang ade mslh ckit mmbuatkan aku ngan kezen aku ni renggang kejap..
hmmm..
2 taOn kot x dgr kabar brite..betape rindunye aku kt dorang nih..
pastu lme2 da ok da balik..
kteorang da rapat balik..huhuhuhu..

THX along
THX ayu !
syg korang ! !


Ok..settle pasal kezen aku yg tercinta 2..hahaha..
nk tunjuk kt korang gmbr raye fmly aku









si hensem Adam pon sambut raye !

kesimpulannye !
mood raye aku yg xde 2 kembali pulang !
haha..mcm slh je ayat 2..

30 August 2011

Hari Raya ke ni?? Ok ! fine ! Selamat Hari Raya !

AKU xde mood nk raye tahun ni !
sbb aku mmg xde mood lah !
knp aku xde mood ?
sbb mood aku nk raye mmg xde !
knp xde ?
sbb mood 2 hilang !
knp hilang ?
sbb die nk lari la !
knp nk lari ?
sbb die penat nk berjalan !
knp erk ??
ehh ! boleh jgn tanye lagi x ! nk kene sepak ke !
haha !

tp raye aku kembali ceria dgn kehadiran si pOlan !
ha ???
sepakah si pOlan itu ?
Biarlah rahsia. haha. xleh blah !

nnty lah aku cte..
skang bz derr !
umah aku wt Open House !
bile nk tutop ntah.. hahaha !

27 August 2011

Di akhir Ramadhan ~

Aku bz gle smpai xde mase nk cakap Selamat Berpuasa kt korang sume..
walaupOn da nk smpai ke penghujung nye..
sempat ag kot..ah..aku akan sempat2 kn jugak..huhu

Ramadhan di IKBN Sri Iskandar..
mmg x dpt digambarkan dgn kata2..
penat sial ! opsSSsss..
mmg penuh dugaan arh pose taOn ni..
da la 1st pose x bersame ngan family aku..
wOOiii.. sedih kot.. tp xpe..kawan2 aku ade je kn..xde la sedih sgt..

cte pasal pose ni..
mmg xdpt la aku pose penOh.. haha..
sbb nye?
..............................................
NEXT !!

mmg penat gle vavi arh pose kt ikbn !
aku p klas da la jalan kaki..
pagi2 xpe la..xde la rase sgt kepenatannye 2..
bile da masuk tgh ary..aduyaiiiii ~ hip hOp jadinye perut aku nih..
nasib aku sedar ni bulan pose.. kalau x da lame aku pegi melantak..hahaha !
2 pagi..kelas petang plak lg mencabar derr !
jalan kaki mmg wajib arh ! tmbh plak dgn panas terik nye..
walawehhhh.. mmg terbaek arh wa ckp lu !
penat luar biase der !
slalu, lepas masok klas petang boleh arh aku minom setegok due..
ni jgn kan seteguk, setitis air pon x mrase der !
ok..xpe..aku tahan..mampu lg la aku utk bertahan..hahaha..
ntah mcm mane plak ary 2 aku boleh TERponteng pose ! hahaha..kantoi sudah..
ok..abaikan..
bile da nk bukak pose, cm bese kene g surau dulu..
slalu kt umah mkn dulu baru smayang, nih aku mkn kurma minum air pastu smayang, dlm kol 8 cm 2 baru makan nasik..
OMG ! xpenah ku rasekan cmni..
mugkin korang da bese..aku baru nk merase kot..
ok..da smayang sume, aku ngan mmber g la menjamu selera..
smpai2 je kt dewan makan, bapoOOkkkk ! ramai gle orang..kene beratur panjang der !
lantak lah, jnji aku dpt mkn..
pastu, g surau balik..smayang isyak..pastu wat terawih..kt tmpt aku wt 8 je..cmpur witir 11 r kre..
mule2 pose, semangat aku terawih..lme2 mls r plak..haha ! kantoi lg..

cte pasal sahur plak..
aku ni mmg mls ckit nk besahur..
da la penat..study sume..x larat kot nk bangun..tp aku bangun jugak..
2 pon minOm air jela..
pastu tido balik..
kalau kt umah lain r..mak aku kejot.,.mkn nasik goreng + nuged..kenyang r ckit kn..
kali ni mkn biskut roti je..xpe r..aku x sahur pon xpe..
jnji aku minom air ckit..

bukannye aku x bersyukur dgn ape yg ade..
ni 1st time aku rase pose sndri..jauh dari family..mmg aku xde rase pose pon..
rase nk raye ade la..haha !
tp ble lame2 aku da mule biasekan diri pose kt ikbn..
walaupon penat..cm penat 2 da sebati da kt aku..
x bulan pose pon aku penat jugak..same je,.bezanye, pose lg penat..
dugaan 2..

kesimpulannye :
Selamat Berpuasa & Selamat Hari Raya & Selamat Merdeka

09 July 2011

GENG BLOG PINK [Kartun itu!]

da lame x buat segmen GBP nih..

oke ! imbas balik ! aku ade join 1 geng kt blog ! Geng Blog Pink
pengasasnye Cik Yaya
segmen GBP pertame yg aku join Jom Pecahkan Ais Pink !!
ni yg kedua dan ketiga !
lah, baru 3 ??
ok ni yg ke 4 !


segmen kali ni kak eca yg buat ! huhu.. tq kak ! syg akk ! hehe..
kak eca buat segmen pasal KARTUN ITU ! wah !
menarik2..

em, cte pasal katon nih, mase kecik2 ade la jgk aku tgk..
layan la jugak mase 2..
budak kecik kan ! x lari dari suke katon !

aku pon lupe katon ape yg aku suke dulu.. haha !
rase nye yang ni

yeahh ! Sailor Moon ! 
imaginasi seorang kanak2 mcm aku dulu nk jd mcm ni ! haha !
mcm best je pakai skirt, ade sayap, yg plg best ade kuasa ! 
haihh.. mase aku kecik2 la ye ! pecah rahsia ! haha !



femes kan cte ni dulu? eh, betol ke..huhu..
yg ni pon slh 1 feveret aku la dulu..


sebenarnye dragon ball ade 7 bijik semuanye ! haha !

erk ! nk ikot kan byk lagi katon yg jd feveret aku time kecik2 dulu ! 
DORAEMON ! POPEYE ! dan byk lgi lah..
aku lupe sbnrnye ! haha !
tp aku pilih Sailor Moon dgn Dragon Ball je utk segmen KARTUN ITU ni..

luahan hati aku utk GBP !
kenapa aku tgk byk sgt PING PING PING kt group fb geng kte?
pastu da x mesra macam dulu ! 
aku tego sorang ahli ni ary 2 boleh buat xtaw ngan aku..
tbe2 kasi link blog die kt aku.. nk suh aku folow r 2 !
da la salam aku x dijawab ! panas gle ! tros aku remove ! x layak jd ahli GBP !
x kesah la korang nk PING ke PONG ke.. 
ramah la cikit ble geng bg salam ke ckp hye ke !
haishh.. xpaham aku cmni !

sory kak eca ! terluah prasaan plak kt segmen akk ni..
sy taw akk memahami sy ! kn3..

Aku pergi lagi ~

cuti sem aku da abes !
esok 10 julai 2011 aku da x boleh nk update belog !
aku balik kolej esk !

aku x suke nk pegi2 nih ! x sampai aty aku nk tggl kan sume bnde kt umah nih !
tp ape boleh buat ! aku kene pergi ! 
belajar ! !


eh..ape la aku ni..
bukannye x boleh nk balik umah ! kan ade cuti lagi ! dun worry ok :)

aku mmg semangat nk balik kolej !
sejujur2 nye, bukan smgt nk blaja ! smgt nk jumpe kawan2 !
mmg aku rindu gle ngan mmber2 aku ! rindu yg teramat sgt !
lagi2 rindu kt budak bilik aku..


sangat merindui mereka ~

08 July 2011

aku jadi DATIN !

kt tempat aku blaja 2 susah ckit..eh, susah banyak sbnrnye..
nk pegi kelas kene jalan jauh ! xleh ikot jalan pintas !
jalan tengah panas terik ! xleh jalan kt bwh bumbung ! xleh pakai payung ! ! yg ni over !

bygkn lah, 6 bulan lebih aku jalan tgh2 panas !
belak kt muke jgn cakap lah ! belak gle vavi !
mule2 mmg rase nk nangis kuat ! ye la, xpenah plak aku nk alami bnde baru cmni punye tggi cabaran nye !

sebulan dua aku tahan je ! smpai la aku dpt idea mcm mane aku nk jalan tgh panas tp x panas..
haha ! whatever !
aku sediakan kipas ! kipas tangan ! nk bwk kipas laen x larat !
ingt nk bawk ekon je ! pikir mahal plak ! x mampu aku ! haha ! merepek ! hobi aku tu ..

tiap kali pegi klas aku msty bwk kipas aku..
eh..silap..pegi mane2 jela, kompom kt tgn aku kene ade kipas..
time panas ke sejuk ke aku kipas je..
da jd habit aku duk sane agaknye kan..emm..

disebabkan kipas aku 2, ramai student pggl aku datin ! haha !
seriously ! ntah pape !
aku xtaw la ape niat dorang 2 ! nk kutuk aku la 2 !
ade aku kesah? jnji aku x panas !
dorang kate aku hot ! haha ! xley blah btol !

last2 name datin 2 teros melekat dlm diri aku..
sape yg ckp datin je teros aku toleh ! haha ! mmg prasan !
aku mcm biase je..
org nk pggl aku ape pon aku ok..jnji yg bersesuaian dgn aku..

kesimpulannya..
korang boleh pggl aku Datin's aJa..
hehe..

Sahabat aku mase kecik !

aku mmg suke berkawan..tp kdg2 aku pikir jgk..
sudi ke mereka kawan dgn aku? ikhlas ke dorang? aku sndri da cukup ikhlas ke?
sggp ke aku terima baik dan buruk mereka dan sebaliknya..
konsep kawan sejati, sahabat baik
mereka akan ade dekat dgn kte x kre mase senang atau susah..

tp bg aku, kawan mase gelak gle vavi snang la dapat..
cbe time susah ! sorang dua je ade.. yg laen sume cabut larik !
ckup la hanye jd pendengar ! x mintak lebih oke !


aku nk cte pasal mmber aku time aku kecik2..
aku membesar dgn dorang..
1 skolah, 1 kelas, rumah pon sbelah2 time 2.. mmg sweet sgt !

gmbr lame x elok ckit ! ngee !

aku mmg comel mase kecik ! da besa lagi comel ! kan ? haha ! prasan betol !
yg lagi dua 2 mmber aku yg paling rapat ! pon comel2 !

ble aku duk sorang2..mule la mcm2 yg aku pikir..
antarenye pasal mmber lme aku yg dua orang nih !
aku membesar same ngan dorang..
 

aku paling rapat dgn mamat nih ! aku pggl die apip..
aku ngan die 1 skolah, 1 kelas, rumah pon sbelah2 je..
pegi mane2 je msty aku ngan die..

aku ingt lg mse 2..
kteorang nk naik basikal..tp ade 1 la plak basikal 2..
last2 aku yg bwk die ! haha ! patutnye die bwk aku. ni terbalik la !
tmpt duduk belakang xde ! nk xnk die duk dpan yg kt palang 2.. ish, aku nk cte pon x reti da ni.. haha !

tp keindahan persahabatan 2 kejap je..
mase skolah menengah die pindah kedah ! sunyi aku time 2 beb !
bertahun2 lost contact.. x jumpe die n fmly die.
aku pon jd terlupe kt die kejap !

kalau jodoh x kemane ! 1 ary 2 mak aku ajak g umah die.. aku pon folow jela..
neves plak aku nk jumpe die..
lme da kan x bersua muke ! haha ! tp aku wt rilek je smpai la jumpe die..
Alhamdulillah die x sombong ngan aku, yg best nye die rindu time aku ngan die kecik2..

Skang die study kt UITM..bagus2..
hope persahabatan aku ngan die kekal smpai bile2..xde stop2 !
walaupon jauh, tp dekat di hati.. haha !

kesimpulannya, 
kawan sejati susah nk cari..
kalau ade pon boleh kira dgn jari !

07 July 2011

Nasib baru kanak2 riang..kalau x !!!!

entry kejam !

pagi tadi aku folow mak aku pegi rumah mak cik jait baju..tempah kt die..
aku mls nk pegi sbnrnye, tp tepakse sbb nk ambik ukuran..
dgn mlsnye, aku bangun pegi mandi, siap2 ape yg patot..
then tros pegi.. bekpes pon x sempat nih ! lapa aku ! tapi xpe..

smpai je kt umah mak cik 2..
aku ngan mak aku di sambut oleh cucu nye..!
umur baru 5 tahun..
mmg baik gle..salam aku ngan mak aku..
yg aku terkejut 2..die boleh tarik tangan aku ikot die..ish..
aku ok je..die nk main dgn aku kot..

lame2 die naik tocang ! !
rambut die pendek je.. xde tocang pon !
die suke sgt kacau aku, taw la aku ni comel ! haha !
die mule panjat aku, nk duk atas riba aku,
ok la..aku layan jela..
kang opah die kate ape plak kn.. aku sabar je !
pastu die boleh ambek PEN BIRU conteng tangan aku ! !
hai syg, syg da lebih2 nih..
tp aku tepis2 la jgk.. dlm aku tepis2 2 dpt la die conteng jari aku ni ha..
xpe, think positive ! balik umah boleh basuh, bukan die gune cat ! baru pen.. xpe !

xdpt jari tangan aku.. die conteng seluar jean aku!!!!
eeeeeeee!!!!!!!! gerammm!!!
nsb ckit je..ishh..
rase nk tampa laju2 je budak tuh !
pikir die 2 budak kecik je aku sabo.. kalau adek aku da lame aku bg PANG !
tp aku sedar, aku xde adek ! haha !

aku suke budak kecik nih..
tapi aku memilih ! haha ! yg nakal gle vavi aku tolak tepi !
yg nakal ckit2 2 ok la.. boleh terima !

nk kate aku kejam ? ape aku buat ?
aku x dera x buli pon.. niat 2 ade la ckit.. haha !

kesimpulannye.. kanak2 riang x lepas dari kenakalan !
da besar nnty baik la 2..
kalau lagi nakal xtaw lah aku..
rujuk mak ayah dorang !

06 July 2011

Hanya Ingin Kau Tahu ~


Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku


Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu


Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu


Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku


Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup
Republik
Hanya Ingin Kau Tahu
::::

30 June 2011

Aku nampak skema sgt ke??

aku dapat cermin mata baru !! yes !!
terima kasih ayah ! terima kasih mak !

spek aku yg lame da hancur lebur ! haha ! tipu je..
ade retak seribu plak !
nsb xnmpk sgt.. tp nmpk x best la bile pakai !
lg pon aku da boring pakai spek 2 !
haha ! alasan aku je tuh nk mntak spek baru sbnrnye :)

menurut kate cik amoi yg cek mata aku smlm power aku da naik !
err..2 perkare biase bg aku..
tp die yg terkejut power aku tggi sgt ! ! aku kan mmg ade super power ! haha !
amoi 2 kate mmg tggi sgt tahap rabun aku nih..
aku pon buat bodo jela ape die kate..
jnji aku dpt spek baru ! haha..
jnji aku dpt tgk dunia nih dgn terang benderang !
kalau xde spek, mau merangkak aku !

tp aku rase tahap rabun aku ni mmg da terok gle !
bayangkan, aku nk g mandi pakai spek, time tengah solat pon aku pakai spek !
tp mase mandi 2 xde la aku mandi ngan spek2 aku ni..
letak kat tepi..
bukan aku x nmpk ble x pakai spek nih, tp pandangan aku kabur gle2..
kne tgk yg plg dekat baru aku nmpk.. 2 pon still x jelas !


ok ke aku pakai spek jenis mcm ni?

29 June 2011

Aku semakin meminati mereka ~

SUJU
aku pon xtaw ape bende nih.. SUDU ke?hahaha..
owh..bukan rupenye..

sejak aku mule study nih..
mcm2 perangai pelik yg aku jumpe kt kawan2 aku nih..
slh 1 nye dorang ni gile K-POP !
perangai pelik ke 2?? haha !
bg aku ye sbnrnye.. sbb aku mane layan bnde ni sume..
bg aku x best lgsg..

ni la natijahnye kalau aku kate x best !
tgk, aku pon da terjebak dgn perangai pelik 2..
yeahhh ! aku pon gila K-POP ! ! siyes ! x tipu !

ni sume angkare mmber aku yg dgr lagu korea..
ary2 die dgr, pasang kuat2 plak 2..
aku  pon terpakse mndgrnye dgn aty yg penuh keboringan !
ok..lupekan pasal mmber aku..


skang aku minat n paling suke dgn SUPER JUNIOR..
hehe..lagu dorang best3 lah !
ok ok.. sbb dorang sume hensem gle, comel plak 2..

lantak lah korang nk kate aku ni ketinggalan zaman ke ape ke..hahaha..
mmg pon !
org laen da lame tau, aku ni baru merangkak nk ambek tau !
haishhhh..
tapi aku bukan katak kt bawah tempurung 2..
aku dok dalam umah ! !


cayalah ! !
yg paling aku suke dalam kmpln SUJU ni ade dua org je..


Name : Cho Kyu Hyun - 조규현
Birth Date : 3 February 1988
Born Place : Seoul, South Korea
Star Sign : Aquarius
Height : 180 CM
Weight : 68 kg
Blood Type : A
Profession : Singer, Dancer and Actor
Hobbies : Singing and Watching Dramas
Education : Kyunghee University 
Kpop Group : Super JuniorSuper Junior-MSuper Junior KRY, SM Town, SM The Ballad


Name : Kim Hee Chul - 김희철
Birth Date: 10 July 1983
Born Place : Gangwon, South Korea
Star sign: Cancer
Height: 179cm
Weight: 60kg
Blood type: AB
Profession: Actor, Singer, Host/MC, Radio Broadcaster and Model
Hobbies :  Writing Story and Playing Computers
Education : Sang Jiyoung University
Kpop Group : Super Junior, Super Junior-T, SM Town



credit to : South Korea Addict

yg plg comel gle dlm SUJU ni plak :


comel kan..haihhh..

ntah mcm mane aku boleh terminat plak ngan kumpulan nih..
aku bukak youtube msty aku tgk video SUJU dulu..
walaupon aku da tgk byk kali..
alahaiiii..aku suke tgk dorang nyanyi..
lg best tgk dorang menari..walamakk !! 

tapi yg aku taw lagu SUJU ni 3 je..hahaha..
punye byk lagu dorang..3 je aku taw..
hahah..nk wt cmne..
3 lgu 2 je yg aku taw..lagu laen nnty lah aku kaji..
BONAMANA, SORRY SORRY, NO OTHER..
mmg best ! layannnnn !


lepas aku berjinak2 minat K-POP nih..
byk lagi kumpulan yg best2 rupenye..
same hebat..
tp nntylah aku cte lagi pasal K-POP nih..
n3 nih khas utk SUJU saje..hehe..

kesimpulannya..
aku layan K-POP..korang??

28 June 2011

Aku seorang 'Pembuat'

Assalamualaikum :)
Manisnya kurma ini~HhhhhhhaaaaAA semput~

ok..abaikan..
aku seorang pembuat??
pembuat roti canai kah? pembuat mee goreng kah?
pembuat orang kah? opssss ! ! !
oh tidak !
salah semua !

Pembuat Pakaian Wanita !
itulah aku sekarang..
aku bukan seorang pereka..
aku pembuat pakaian..
tp utk wanita je..haha..



Gaun kanak-kanak


Blause


Seluar Slek

Pyjamas 
( Baju tidur kanak-kanak)


Skirt Pinggang Mendatang

ni sume hasil yg aku wt sendiri dgn bantuan pengajar aku..
aku baru tahap 1..
ade 9 jenis baju yg aku kene siapkan..
ni baru 5..
abs cuti sem nih, aku kene buat lagi 4 jenis..
baju kurung tradisional, baju kebaya, baju kurung kedah n cheongsam!hehe..
x sabar nk masuk kolej balik..

ok, aku nk share ngan korang ape yg aku da blaja kt kolej aku..
nmpk senang, tapi susah sbnrnye..
mcm2 dugaan nk buat sume baju yg aku buat 2..
tp Alhamdulillah, berjaya juga aku akhirnya..
aku siap bawak balik tunjuk kt mak ayah aku ni..hehehe..teruja !

tapi masih ade lg yg x puas aty ngan aku..
apelah mslh dorang 2 agaknye..
ape je aku buat ade je x kena dgn mata dorang nih..haishhhh..
biar jelah..dugaan sume 2..
dengki la 2 kt aku..hahaha..

mmg cite2 aku nk jd fesyen designer..
aku penah wt n3 tntg impian aku kat sini
tapi da terbalik plak..
dr pereka ke pembuat..

hey !!
aku kene blaja dari bawah la..
xkan lah aku nk terus naik atas..
mungkin 1 hari nnty cite2 aku akan tercapai..
just wait n see..
bak kate ct usaha dulu..
percaya pada diri sendiri..
aku mampu kejar cita2 aku..
usaha & tawakal..

kesimpulannya,
jangan menyerah kalah


27 June 2011

Bile aku sedih.........

Bila aku sedih aku makan..
mkn je ape yg mak aku masak n hidangkan kt atas meja..
mkn coklet, mkn ais krim, mkn kacang, mkn semuanya..

Bila aku sedih aku tgk Maharaja Lawak..
hahaha..
mmg boleh buat aku hilang rase sedih 2..
x kisah la aku tgk utk kali yg ke 100 pon..tetap menghiburkan..
"psttt, aku tgk JOZAN saje..hik2..

Bila aku sedih aku cte kt mmber aku !
ok..diorang dengar n try tolong bantu aku..
bukan sume mmber aku yg susah senang ngan aku..
so, aku terpakse select mmber aku yg betol2 paham aku..
thx kawan !
kau mmg sahabat aku..
susah senang gelak sedih ade ngan aku...

Bila aku sedih aku gelak sorang2..!
eh..jangan..
nanti orang kate aku gila !
lagi aku sedih..

TUKAR TUKAR ! ! !


Bila aku sedih aku buat xtaw je..
buat je macam aku ni xde masalah langsung!
haishhh...
bolehke mcm 2??

ARGHHHHHH !!!

Bila aku sedih aku MENANGIS ! !
dgn tangisan aku boleh keluar dari segala kesedihan !
buat ape aku nk tahan tangisan aku??
buat ape aku nk simpan kesedihan aku??
smpai bile??
aku bukan kuat sgt..
aku boleh kate cmni. 'lek luuu, aku ok je la weh'
smpai ble aku nk menipu diri aku sndri??
tgh sedih, mulut cakap TAK ! dlm aty??
aku yg tanggung !

kesimpulannya, 
aku akan nangis sepuas aty bile aku rase sedih..
sesetengah org mungkin xnk tunjuk yg die sedih..
aku pon sme..
xkn aku nk bgtaw public yg aku ni tgh sedih..

sekian ~

26 June 2011

Anak bongsu mmg kena manja ka???

Assalamualaikum~
mlm ni aku nk bincang ckit pasal anak last ni..
or anak bongsu.. *ahh, sme la 2

aku pon anak last jugak, tp xde la nk manje2 tergedik2 ngan sume org..
kalau ngan mak ayah aku boleh trime lagi..
ni ngan org luar pon nk manje2 jugak ke??
alasan?? 'i ni anak bongsu, sbb 2 manje ckit'
manje ckit???? OMG !!! whatever !!!

ok..aku bukan nk bincang..nih da kutuk orang pon da mule aku ni..
hahaha..
xde r..
aku tgk yg anak sulung pon lg kuat manje nye dari anak bongsu..
mcm 'si die' 2 (xnk mention name die) anak sulung..
tp manjenye mengalahkan baby yg baru lahir 2 ha..yg slalu nk perhatian mak ayah..
x salah die nk manje over2 ke..aku bukannye jeles pon.. *yeke x jeles!
hak masing2 nk manje cmne ngan mak ayah..
tp die mcm da x boleh nk berdikari! umur da 20 lebih..
agak2 umo bape la die nk berdikari..berdiri atas kaki sndri??

aku ckp je orang..aku pon same..haha..
ok, fine..aku ngaku, aku pon bukannye pandai berdikari sgt..
ok..konsepnye cmni..
ble aku jauh dari mak ayah aku, aku boleh buat ape saje dgn usaha aku sndri..
ble mak ayah aku ade kt sisi aku, berdikari aku pon mule hilang..
lenyap..aduhhh...
2 mmg kelemahan aku sejak azali lagik..
ntah cmne nk ubah pon xtaw la..haha..

ok..berbalik kpd 'si die' td..
adoi..aku rase x perlu la nk tunjuk manje die 2 kt sume orang..
2 bukan manje, 2 da kre gedik da 2..
sah2 la die 2 pompuan yg aku cte nih..
korang suke ke pompuan yg gedik2 nih???
aku yg pompuan ni pon x suke!
ade sesetengah yg suke kot?agaknye..

kesimpulannye dlm topik aku mlm ni..
xde ape pon..haha..
itu hak individu cara kemanjaan dlm family cmne..
aku pon ade care aku sndri..
aku manje tp aku TAK gediksss!

25 June 2011

Bagai Pinang Dibelah Dua~

cuti sem da bermula..
bukan aku x sronok ble cuti nih..
cume aku rase sepi plak xde kawan2 kt aku..
xde gelak tawa lagi dgn dorang..
walaupon 2minggu 2 kejap..bg aku lme sgt..

bile da duk kt umah ni, mulelah aktiviti aku yg membosankan..
utk mengelakkan dari bosan, aku on9 smpai lebam bijik mate nih..
ble tdo lmbt, sah2 la aku bangun pon lmbt..
mule la mak aku membebel..hehe..
tp kejap je mak aku 2..die rindu r 2 nk mrh2 aku..hahaha..

eh..da larik tajuk da aku ni..
bagai pinang dibelah dua...ok..cmne nk cte ye..
em..aku troskan jelah ye..

1 Mei ary 2..fmly aku g merisik bunga di taman..wahhh..
utk abg aku..gf die la kre..
nsb baik time 2 aku cuti..aku folow r..abg kesayangan aku 2..
mane bleh aku x pegi..walaupon baru merisik!


 nih antara hantaran2 mse 2..
wah..macam da bertunang pulak!
yg purple 2 dari belah abg aku..yg gold dari belah aweks die.. :)


 2 lah abg aku..hehe..
macho x??
aku penah cte pasal die dlm n3 aku..
tp da lme da la..
cun kan dorang.. :)


hehe..time ni da nk balik..
aku sempat2 kan jugak tangkap gmbar ngan bakal kakak ipar aku..


u r so sweet sis !


cadangnye, abg aku akan nikah hujung tahun ni..
x sabar nk tggu..
hope hubungan abg aku ngan kak wanie smpai ke jinjang pelamin..
dan sepanjang hayat..

name nye Nor Hazwani..aku pggl kak wanie je..
die ni tua setahun je dari aku..
die caring..very kind..
 dulu aku x bpe stuju abg aku pilih die..
aku pon xtaw pasai pa..hahaha..
but now, aku da ok da..ye r..bukan aku yg bercinta..abg aku kan..
die berhak tentukan pasangan hidup die right?

sume orang ade kebahagiaan masing2..
cepat atau lambat je..
bile la mase utk aku dpt kebahagiaan yek..
hmm...?????

Copyright reserved by Aja edited byCaersasuke