16 March 2011

Di saat aku menjadi seorang yg baik :)

'Begitulah awan nano setia melindungi diri
tika panas mencuba menggores pipi
dan bibirmu'

caye x aku da jd budak baik?haha..kompom ramai x caye..xpe..aku pon x cye gk aku ni baik..haha..
xde mknenye aku ni nk baik..
eh..x beerti jugak aku ni jahat! ade baik ade jahat.. hahaha *gelak jahat+baik

kenape aku jd baik dlm 1 ary?
ok..saje je nk buat2 baik..dlm aty xnk pon..haha..
 ekceli, tmpt aku ade buat program derma darah! sem 1 WAJIB derma!
arhh..gle la cm 2..derma darah ni wajib ke?boleh dipakse2 ke? dgn rela hati kot aku rase..

Ok..pagi 2 aku ngn geng aku pon pegi jela kat dewan 2..
then tros isi  borang, timbang berat, cek darah tggi yg pam2 2..
pastu kene cucuk kat jari 2 nk taw darah kte ni sesuai x nk derma..
alah. korang msty tau punye kan..aku ni je xtaw pe bnde..fes time la katekan! haha..

 

sebelum cucuk nurse lelaki 2 (betol kan) sapu kapas lembab dulu.
utk...
ntah la..haha..saje suke2 gamaknye..
mase ni pon aku da nebes gle..

eh..darah 2..
ble plak mamat ni cucuk! adoii..
siyes..mmg sakit gle baiii..ni baru jarum kecik..
lom g jarum besau yg bakal cucuk lengan aku nnty!!
waaaaaaaa...xmau derma!!!

pas mamat nurse 2 godek2 darah aku 2..
hasilnye, darah aku ni jenis O..hehe.,
darah aku ni x kedekut! sbb boleh derma kat korang sume..ngehx3..
korang nk?haha..gile betol aku ni..


sebelah aty aku kate jgn derma!
sebelah lagi kate derma!
mane 1 ni????

last2 aku tnye doc, law x derma x boleh ke??
doc 2 cina..die jawab cmni 
' xpe, tiade paksaan, tapi u layak derma kenapa xmau derma"
haha..hambekkk..sentap aku dibuatnye..sbb aku ni terlebih LAYAK da nk derma..
lekluuu..aku diskusi ngan mmber bilik aku..wawa namenye..die pon takot jugak..
bncg3, last2 derma! kompom! xde patah balik da!


tiba giliran aku!!!!!

Tuhan je yg taw betape sakitnye aku!


xtaw nk kate pe..tgk jela :)







hehe..da selesai derma darah..
dlm keadaan masih lemah sempat posing!

2 3 ary kemudian.......

awat tgn aku jadi lagu nih??

lebam! aku pon xtaw nape..nurse 2 salah cucuk urat kot..
sminggu la tgn aku sakit, lenguh la..
nk wtpe pon kene slow2..
tapi skang Alhamdulillah, da makin surut lebam 2..

walaupon sakit, perit, pedih.. aku x menyesal kot..
aku jadikan bnde ni sebagai pengajaran jugak utk aku sbnrnye..
tapi mungkin ni yg pertame dan yg terakhir aku derma! 
sbb SAKITTTT..smpai skang aku masih merasakan jarum beesaauuuuu 2..wuuuu..

Sekian sahaja daripada aJa 
salam 1 blogger :)

3 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

wua.. siti x pernah check pon darah siti jenis apa....
tapi owg ckp lepas derma darah, badan naik tau~ :P

aJa said...

siti : 2 la..takut jugak..tp xpe..hehe..

c i [k] j e L i t a said...

Aku tgh blaja nih..jarang dah aku nk on9..semoga blog aku ni tros dikunjungi ramai walaupon aku xde..nnty aku time cute sem aku on9 balik ye kawan2..peace!!!

uish sedih je bila terbaca .. ;'(

Copyright reserved by Aja edited byCaersasuke