11 June 2011

Kemenangan berpihak kepada aku :)

Sebelum aku nk balik kolej, aku nk cte samting kt korang..
em..sempat ag nih..hehe..

Assalamualaikum kpd sume..
kerinduan aku trhadap blog pink aku ni semakin mendalam..
tp apekan daye..aku harus meneruskan perjuangan aku di kolej.. :)
cume sesekali saje aku dapat meluangkan mase brsame blog aku..
tp xpe..demi cita2 aku, aku sanggup korbankan ape saje..

hoi, ape saje yg aku ungkapkan ni..haha..
aku ni nk cte sal laen, pehal plak yg nk madah2 ni..ishhh..
ok..lupekan..

ape yg aku menang?
aku masuk pertandingan ape yg smpai aku menang ni?
aku menang johan ke?juara ke? *eh, sme la 2..

aku pon x sangke yg aku menang..mmg x caye gile arh..
sume org x caye..
tp 2 la hakikatnye..
aku telah menjuarai pertandingan TILAWAH AL-QURAN...
biar betul?????

aku pon xtaw cmne aku leh masuk prtndgan 2..
seriusly, aku bukannye pndai sgt nk bertaranum ni..
tau lah ckit2.. 2 pon aku slalu tgk AQ..
so, dari situlah aku blaja taranum..
2 pon aku blaja sndiri..
snang ckp, aku wt lagu sndiri lah..

mase mule2 aku tau ade prtndgn 2, aty aku terus terdetik nk masuk..
tp aku ni neves kuat..haihh..2 la kelemahan aku..
tp aku diam je arh..last2, ustazah suh aku masuk..akak2 senior pon suh aku masuk..
aku epy sbnrnye..aku nk masuk..
tp cm bese arh, aku ni suke jual mahal..hahaha..
then, aku masuk jugak..

Smpai lah tiba hari pertandngn 2, aty aku ni berdebar2 gle..
rase cm aku da x berpijak kt bumi ni lah..hahaha..
smpai cm 2 skali kan..
yelah, aku manelah penah masuk tilawah ni..seumur hidop aku x penah lgsg!
ni la 1st time!!

ramai mmber2 aku yg sokong aku..
dorang byk bg aku nasihat, kuatkan semangat aku..
dgn adenye org2 kuat di sekeliling aku, aku menjadi lebih bersemangat lagi..
terima kasih sahabatku!

majlis tilawah pada ary 2 berjalan dgn lancar,..
aku peserta yang ke-10..fuhh,,lme kn..
hik2...akhirnye tiba giliran aku..
Alhamdulillah, aku dapat menyempurnakan taranum aku dgn sempurna..
Syukur..walaupun gentar di hati..

tp syg..aku xde gmbr nk tunjukkan kt korang mase aku tilawah 2..
gmbr 2 ade tp aku x sempat nk ambek kt mmber aku.,.
ade time nnty aku tunjuk kat korang eh..

wooo..lekluuu..
aku cte ni bukan nk BANGGA diri eh..xde mknenye aku nk rase sume 2..
aku just nk share pengalaman aku je..

tapi masih ade orang yg dengki dgn kemenangan aku,.
depan2 aku siap puji  lagi aku taranum sedap la ape la..
blakang aku mgate aku..
mmg sial la betina 2..ha tgkk..aku da mule nk maki orang ni,..
ahh..muke die 2 mmg byk talam..
da ustaz pilih aku jd juara aku nk wt cmne,..
ko nk sgt title juara 2 hambek!!!!!

sabar2..aku mmg x dulik ckp die 2..
lantak la die..

pape pon, aku dpt jugak hasil nye..
Alhamdulillah..
InsyaAllah aku akan teruskan belajar taranum dgn lebih lagi..

Salam~

6 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

wow aja... hebat la... tilawah al quran lg...
eh, bg siti, benda cam nih la kena bangga..
dr bangga menang mentor ka... hahaha

taniah aja....

WAHIDA ALIAS said...

huhu...kita serupa...

Raji and Yeen said...

woahhh congrts sejuk perut ibu kau ^^
btw kt kolej takleh on9 eh?

aJa said...

siti : trimas ct..u r my fren lah !

aJa said...

wawa : ape yg serupa??

aJa said...

Raji : trimas :) em, boleh je..tp 2 r..bz je kan..xde mase nk on9...

Copyright reserved by Aja edited byCaersasuke