13 January 2011

Aku terpakse berhenti berblogging..maafkan aku :(

Assalamualaikum..
maafkan aku..aku silap taip tajuk 2..aku bukan nk benti terus..
aku nk rehat kejap dari dunia blog nih..
sbb aku tgh tertekan..byk sgt masalah yang dtg sejak due menjak nih..
kalau satu masalah aku boleh handle lagik..ni..bykk..skaligus menimpa aku..tanpe aku sedar sbnrnye masalah 2 telah lame berlaku..baru skang aku merasainye..bukan masalah peribadi..xde kne mgene pon..
perit..pedih..aku x cukup kuat nk menjalaninye..walau ramai yang dtg bg aku semangat..tapi aku tetap x kuat..

MUNGKIN aku akan kembali lagi utk menceritakan kat korang ape yg jadi kat aku..
aku x boleh nk share lagi ngan korang..aku xtaw nk story cmne..bialah korang tertnye2 masalah ape yg sedang menimpa aku..
aku perlukan mase yg lame utk pulih macam biase..
mungkin makan mase berbulan2..ataupon mungkin bertahun2..aku pon x pasti aku perlukan bape lame utk pulih..
aku xpenah ditimpa masalah yg berat sebegini rupa..
mungkin Allah nk uji kemampuan aku..

bukan aku xnk trime ujian dari Allah..tapi aku x cukup kuat..mcm mane aku nk hadapi masalah aku ni?
korang boleh bg jawapan x? :'(
aku kene selesaikan bnde ni sorang2 tanpa bantuan sesiapa pon..
tapi mampukah aku?
ye..aku boleh kot selesaikan masalah ni..tapi mcm aku cakap tadi..aku perlukan byk mase..

sebelum aku undurkan diri aku nk ucapkan trime kasih kepade blogger2 yg sudi menyokong blog aku yg serba kekurangan ni..
akak jelita. wahida alias, siti masyitah, kak yanie J, kak shida, dak degil, one2paii, nub, amin, nadia, adek atiah, nanad, kak dinaz, terry, dan semua folower aku..nk cakap sorang2 pon nnty panjang lagi entry aku..
time kaseh sbb slalu singgah, bace n3 merepek aku, dan bg komen kt blog aku..trime kasih byk3..
tanpe korang sume..x bernyawa blog aku..
aku xkan close shoutmix 2..bialah macam 2 je..yang folow aku tq byk2 n sory sbb aku xdpt nk folow korang balik..apetah lagi nk BW..
aku akan rindukan korang sume :'(

kpd GBP..troskan perjuangan..aktif2 lah slalu ye..kalau ade segmen buat eh..
oh..pasal tshirt..aku mungkin terlepas utk dptkan tshirt GBP :'(
cik yaya..smpan utk aJa satu ye..
aku msty rindu GBP punye.. :'(

InsyaAllah..
aku akan kembali dgn berwajah baru..
dengan semangat yang baru..
dengan AJA yang baru..
mungkin aku akan berubah..daripada seorang yang ceria kepada seorang yg pendiam!
em..mungkin lah..aku pon x pasti..aku tgh tertekan..macam2 bnde buruk yang aku pikir..aku macam da x bleh nk pikir secara waras..tapi aku x gila..aku sedar lagi..em..separuh sedar kot..ntah la..
tapi yang pasti aku akan kembali jugak dlm dunia blog..x kesah la aku macam mane..aku xkan tgglkan dunia blog..aku cume perlukan mase je nk pulihkan balik diri aku nih..

'Ya Allah..berikan lah aku petunjuk dan hidayah Mu..
berikan lah aku ketabahan utk menjalani ujian dari Mu Ya Allah..
Ampunkan lah segala dosa2 ku padaMu..
aku hanyalah insan yang lemah..dan memerlukan hidayah Mu..
Kuatkan lah aku Ya Allah..
permudahkan lah segala urusan yang ku hadapi ini..
Sesungguhnya aku berserah segalanya kepadaMu..
Aminnnn..'

sampai sini saja entry aku yg panjang gle nih..
doakan aku berjaya ye kawan2..
maafkan aku andai selame aku berblogging nih, aku ade tersakitkan aty korang ke..ape ke..
mntak maaf ye..
doakan aku supaya masalah aku ni cepat selesai..
dgn bantuan daripade korang + usaha dari aku..insyaAllah semuanya akan kembali seperti biasa..
sepanjang aku xde nih..korang tlg jage blog aku boleh?em..tq..
oh ye..korang jage diri! Semoga Allah memberkati kehidupan korang semua..

aku kate : aku akan pergi utk mengejar impian aku..doakan aku ye :)

12 January 2011

Mungkin aku kene terima

Aku xde mood nk cte pasal tajuk kat atas 2..
nnty aku cte..
aku memerlukan sedikit ruang utk bernafas kejap..
aku tertekan skang..
xtaw nk buat ape..
aku buntu..
aku keliru..
mungkin aku trpakse ikot cakap mereka..
tangisan aku xde erti buat mereka..
sia2 aku menangis :'(
Ya Allah..tunjukkan lah aku jalan yang benar..
aku sgt memerlukannya..

11 January 2011

Geng Blog Pink : Segmen Aku & Drama Korea

Salam GBP!skang pukul 1.20 pagi..haha..maknenye..aku tak tido lagik..
sbb?aku nk buat segmen terbaru geng blog pink!
kali ni bukan cik yaya yang buat..tapi Cik Mimi..
boleh plak die buat segmen..haha..opkos boleh..
aku pon ade niat di aty nk buat segmen utk GBP nih..tapi nnty lah dulu..hik2..

 

cakap pasal drama korea..aku xlah bape minat sgt..
ok..aku mengaku skang..mmg TAK minat dah..sbb?mls nk ikot cte korea..haha..
dulu jelah time aku darjah 6 aku layan korea..
geng2 aku time darjah 6 pon layan skalik..sbb mase 2 mmg best sgt lah..
korang GBP pon msty penah punye tgk cte nih..
nk tau?meh2..aku nk bgtaw nih..


wohooo..sape tau cte ni angkat tangan cepat! n sile jawab..haha..
yess..betul3..WINTER SONATA!bes kan cte nih?kan?
aku lupe ape name pelakon2 ni ha..korang boleh google sndri ek..haha..
eleh..korang GBP msty tau punye kan..hik2..ade kaki2 korea korang ni kan..ekeke..


ni cte korea kedua yang aku layan dulu..same jugak..time darjah 6..
aku nk bg sinopsis cte ni pon aku da x ingt..haha..sumpah..
aku mane ingt da jalan cte nih..sme jugak la ngan winter sonata 2 ha..hahaha..

eh2..korang tau kan ni cte ape?
AUTUMN IN MY HEART..yayaya,,betul3...


cte ni mmg best lah kan..lagu die pon best..!
macam biase..korang google je eh..haha..
aku mls sbnrnye..kuikui..
ok2..aku nk tnye kt korang GBP yang pencinta korea nih..
korang slalu tgk cte korea kat tv je kan?or beli cd ke dvd ke..kan3..
penah tgk secare on9?heee..youtube je korang tgk?boleh je..
tapi ade lagi 1 website korang boleh tgk..khas utk cte2 korea je..
korang kene tgk kat BELOG NIH..
hik2..aku pon baru tau tadik..kebetulan plak mase cik mimi buat segmen nih,aku terBW kt belog yg aku ckp tuh..

haaaa???korang da taw web 2??hahaha..
maknenye aku ketinggalan zaman..hahaha..
xpe2..aku nk bgtaw lagi skali..BOLEH?hee..

Oklah..ni je cte aku dlm segmen ni..
hee..daa..
Salam :)

p/s : GBP! korang nk buat x kalau aJa buat segmen?hee..

Aku kene sound dgn budak kecik!!!

aku da lame nk cte pasal aku kene sound ngan sorang budak kecik..!
pompuan plak 2! woo..sgt menyakitkan aty aku..
tetbe nk sound aku pehal?kau boleh sedar x kau 2 budak kecik lagik..
respek aku yg da dewasa ni boleh? x boleh? kau boleh blah!

hakhak..xde sape pon sound aku..
saje jek!

ary 2 sdare belah ayah aku dtg umah..org KEDAH..
maknenye spupu spapat aku pon ade la same..fmly aku pon layan la tetamu kan..
mase 2 time lunch..makan kat umah aku..ok..fine..
adik spupu aku plak x mkn..yana namenye *kre spupu aku la 2 kan..
disebabkan die tak makan terpakse lah aku melayan karenah beliau..
DIINGATKAN beliau merupakan seorang perempuan yang berusia LIMA tahun!
DIINGATKAN jugak..yang aku ni x bpe rapat sgt ngan spupu belah ayah aku..x tau lah kenape..

Ok..berbalik kpd cte yana tadik..
jom berdialog kejap!

Aku : kenape x makan yana?
Yana : x lapaq *macam ni ke eja?haha..
Aku : kalau x nak makan..pegi la minum..ade air sarsi..
Yana : ya ka?cek mau lah..

pastu die pegi dapur..n dtg balik kat aku..
jom sambung..

Yana : awat cakap macam orang KL?
Aku : *blur kejap..
Aku : yeke?mane ade la yana..biase je..
Yana : orang KL ka?
Aku : tak lah
Yana : habis orang mana?
Aku : orang PERAK lah!

pehal lah budak ni..selambe gle ckp cm 2 kat aku..
ahaha..lawak la der!
ok..ni perbualan yana dgn mak aku plak..lagi lawak..

Mak aku : nak air ke?
Yana : bukan air.. AYAQ la.. *wohoo..aku maen hentam je eja ni

haha..sume orang gelak..aduh..budak nih..
aru 5 tahun..tapi mulot..uihh..mengalahkan makcik2 yg buat ketupat..haha..
mksd aku..die ni suke bercakap..x kre la ngan sape pon..

BOLEH?die cakap tanah sebelah umah aku ni SAWAH PADI..
hahaha..yang ni x leh blah langsung!
aku cakap la bukan..ni lalang..haha..
die x paham..LALANG 2 apa??haha..BOLEH?
aku ckp jela RUMPUT yang dah panjang..haha..baru die PAHAM..

Oklah..lagi byk aku cte pasal die..x brenti aku ketawe!
siapakah yana?alah..mls nk letak gambar die lah..hik2..


aku kate : ade ke orang nk bace n3 aku yg panjang gle vavi nih!aiyoo!

10 January 2011

Award suda mari!

Award!
dulu jelah dpt byk award..xmenang tangan aku nk hambek..haha..
skang ni nk dpt 1 award pon susa..ok..peduli ape aku ade award ke x..
*ayat agak kurang menyenangkan!

aku berblogging bukan utk dptkan award atau pendapatan (nuffnang)..
nk taw sbb ape?nnty aku cte..
tapi da orang kasi award..aku rembat jelah..haha..
rezeki kan..aku x tolak rezeki..malah aku mencari2 rezeki..kuikui..


Thanks kepada mimi @ Peony Pinky
mimi ni geng aku..geng ape? semestinye geng blog PINK
ouh..tq ye cik mimi :)
nih award pertama utk tahun 2011 nih.. :)

klau korang yg da ade award nih..jgn ambek..dilarang keras!ekeke..
xpe2..sile2..ambek2..jgn malu2..
mmg utk korang..

p/s : perlu ke blogger dpt award..tertanye2!

09 January 2011

Mark nk tutop fb?lantak lah!

Salam3..
kecohhhhh..fb nk tutop!haha..
weh mark! kau nk tutop dipersilekan lah! ade aku kesah?ade3..haha..
tapi macam tipu je..saje je kot si mark nih..nk buat gempak jelah mamat ni..

ade bagusnye lah kot fb nk tutop..ye arh..xde lah aku nk bukak je fb 2 ha..
lgpon da xde bnde da kt fb 2..bosan da..
GAME?aku da x layan da farmville ke cityville ke..hape ke..
dulu jelah terover layan game kt fb..smpai mak aku bising2 suh tutop..
skang jgn harap lah aku nk maen game..kalau bukak pon da xtaw da nk maen camne..haha..
boleh dikatekan dulu fb ni sedikit melalaikan aku.. *sikit je..x byk eh!
knp?sbb teruja..sblm fb aku lyn myspace, friendster, tagged..
ble fb da digilai ramai..haha..aku pon turut menggilainye! laman sosial yg laen aku pinggirkan..tp still ade smpai skang..

tapi kalau betollah fb da nk tutop..cmne ngan mmber2 aku kt fb 2?
mksd aku mmber yg dari skolah rendah dolu2 2..cmne nk contact?gne fon?
boleh jadi kot..tp cm x bleh nk tau da perkembangan dorang..kan3..


tapi bialah..da mark nk tutop..nk wat cmne..die yg buat fb ni kan..haha..
lantak kau la mark..
boleh je kot hidop xde fb..hahaha..betol?
tapi betol ke pon si mark ni?ke maen2?
jom pegi serang si mark! eh..nk buat ape plak? ntah..hahaha...


p/s : jgn blog nk shut down suda!

08 January 2011

dah buat..tapi nk buat lagik!

 da lame ase diriku ini tak ditag!weh..xde sape ke nk tag aku?bg aku award ke?haha.. *sah..sewel!
eh2..lupe plak..Salam semua :)
ok2..pasal tag..yayaya..setelah sekian lame..akhirnye..ade yg tag aku.!yes!
aku telah ditag oleh cik OWL *beliau wanita ok!

'Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you. '
 
aku da penah buat da tag ni dulu..tapi xpe le..
utk cik OWL..aku publish lagi skalik ye..

  1.  taon ni da 21 umur aku..tua ke??gle kau..mude lagi le..
  2. name "aJa" nih xde kne mgene ngan name penoh..hehe..Nur Hafizah..ade kne mgene ke??huuhuhu..
  3. suke berangan! ape slhnye..kn3..jnji berangan bnde2 yang bgus,,nk taw ke ape y aku slalu brangan kn??hehe.. *mau ade butik sendri!
  4. gle gelak..aku mmg suke gelak gle vavi! nk2..ngan mmber ngan twin aku..siap r klau jmpe ngan deme..kompom gelak je manjang..
  5. aku anak yang ke 5 yakni yang bongsu..
  6. kuat tacink! xtaw npe..cpat trase le..
  7. mrjok pon sme..mrjok lme2 best..
  8. suke tido lme2..
  9. bab mkn ngan minom plak..xkesah der...sume sapu..haha..
  10. suke menyanyi..hehe..orang kate suara aku sedap..hik2..
  11. menari?minat la jgk..tp x sgt la..penah le ary 2 nari tuk skola..lagu asmaradana plak 2..haha..tibai jele..
  12. lpe plak..aku ni bekace mate..pkai spek..sbb aku rabun jaoh le..ish2..
  13. x suke memasak..haha..ntah pape kn..ptotnye owg pompuan ni kne rajin masak,.ye dakk..tapi law time aku tgh rajin nk masak 2 kompom sedap..haha..
  14. suke biakan bilek besepah..hehe..bile da sepah gile2 2 bwu le kemas..haha..tggu mak bising sbnrnye bwu g kmas..!
  15. lagu..ble aku da suke lagu 2 aku akan dgr lagu 2 byk3 kali siap hapal skali le..ble da boring dgr lagu len plak..
  16. x suke pkai kipas siling y atas 2..ntah..cm x kene kt aku je..rase kipas 2 nk  jatuh!
  17. suke menjait..hehe..cye x?jap2..bukan jait bju kurong ke hape ke..bukan2..2 blom blajo lagi..hehe..aku suke jait manik..tapi x suke jait kt bju sndri!
  18. suke ngumpat! adess..pecah rhsie ku,,hahaha..
  19. mmg pnas aty ble tgk mmbe kne kutok..ape lagi..sesi blas dndam le..ngeh3..
  20. x suke blaja bisnes wlaupon tepakse!boring+ngantok!
  21. baru ade sorang ank sdare..waaaaaaa...aku nk lagiiiiiiiiiiii
  22. xde musuh..tgh mencari2..ngahahahaha...
  23. suke nangis..eh2..tak3..x suke..hate it! hambek kau..
  24. ntah..suke beno bace paper mlm2..kdg2..paper y lme pon bce balik..
  25. ♥ my family :)

 geng BLOG PINK..meh buat tag nih!

07 January 2011

Nuffnang! aJa dapat BE lah!!

Salam  utk semua yg sudi singgah kt belog aku nih..tq2..
selamat petang :)

aku nk cte pasal nuffnang!sbb lame da ase x cte..sbb?aku mls nk cte..haha..
sbb xde bnde kot nk cte..
tp skang aku ade bnde nk cte.. *dah2..cepat cte..jgn mrepek!

AKHIRNYA!!!! aku dapat BE lah!!!! yeayyyy!!! hoOrayyy!! yahoOOOO!!
ok sgt teruja! teruja yg teramat sgt..!
eleh..korang pon msty teruja ble dpt BE..kan3...cepat ngaku..hahaha..
nk tgk?sile2..


haha..ok2..dah2..jgn pecaye..aku tipu je..!ngahaha..
xde maknenye aku dpt BE..kempen jelah aku dpt..bpe hennget je pon..haha..
boleh ke aku dpt BE??
nk jugak aku merase dpt BE cm korang2 yg dpt..
my dear nuffnang..kasik la aJa BE..boleh ye?hik2..

p/s : macam mane nk dpt BE?ade tips?

06 January 2011

Kawin kan jela depa tu kak sal

haha..gile ke nk kawin skang..
agak r...awal lagii kot nk mendirikan rumah tangga!kuikuikui..
tp x salah rasenye kawin mude2 nih..da smpai jodoh...tros grab..!
kang kawin lambat kang ade plak makcik2 yg mengate!kate saham da jatuh lah ape lah..
*sebok betul..ckp jela kau nk kawin lagik!!

ade ke patot jiran aku kate kat mak aku (kak sal) nk kawinkan aku ngan anak die..Boleh?
haha..no3..aku xmau kawin skang..rilex lu..
tp macam bez je aku tgk mmbe2 sebaye aku da kawin..haihh..siap ade anak lagik..
huhuhu..da smpai seru..seru aku belum lagi kot..
adakah jodoh aku dgn anak jiran aku 2?haha..inshaAllah kalau da jodoh..x kemane!
alah..sebelah rumah je..haha..boleh buat kenduri skali..hakhakhak..*ni idea kakak aku!gle!

ni je aku nk kongsi ngan korang malam ni..
hehe..baru skang ade time nk buat entry merepek nih..
hee..Salam :)

p/s : korang da kawin??

05 January 2011

Sudah! Jgn usik pape dah! babab kang!

hah..nk usik ape lagi 2..sudah2..
jgn memandai!kang jadi balik..sudahhhh!!!
degil lah budak nih..sesuke haty die je nk ubah!tgk..ape da jd skang!

haha..salah aku jugak..memandai sgt..
aku ni jeles la jugak tgk belog orang ade buat 'readmore' 2 ha..hahaha..
aku pegi lah buat..dgn bantuan cik zaty yg bg link tuto..aku segera lah buat.. *phm x ayat aku?

buat buat buat..dgn konfidennye aku tros save tanpe preview dulu..haha..betape eksaitednye aku..
gle kan?sape gle?aku x gle...tuto 2 yg gle..haha
hah..pastu aku tgk lah belog..hah?????npe ni..???
aku punye entry ade dua...ishhh...1 entry 2 ade dua..alah..korang paham kan..
aduh..dah..cmne plak ni..cuak plak aku..da jd x lawa blog aku..
lpe plak nk printscreen blog aku..cuak gle punye pasal..
jenuh le g godek2 blog..letih mata aku dibuatnye..bertambah2 rabun lah aku pasni..

tapi pas2..belog aku da kembali normal..yahoooOOOO...
hik2..
tthx cik zaty sebab tolong selesaikan masalah aJa ni eh..
sape cik zaty?die salah sorang dari Geng Blog Pink..
jom terjah belog cik zaty...yuk!!!

p/s : sape leh tlg ajarkan nk buat readmore dgn betul??aja buat x jadik!!tlggggg

Aku selesa guna 'aku'

Selamat petang :)
indahnye suasane petang aryni kan?hee..
sbb x ujan..slalu ujan je..huhu..
hujan oh hujan kenape engkau turun..macam mane aku tak turun katak panggil aku..katak panggil aku!
ok2..sudah2..jgn mrepek..

tajuk macam x best..oh..mmg x best pon..
korang nak bace..sile kan..xnk?sudah.. *boleh plak cm 2..

paasl 'AKU'..
entry sblm2 ni..aku bahasekan diri aku 'aJa'..
aku ase macam gedik plak..haha..
so..aku bertukar drpd 'aJa' ke 'aku'..kan senang,,ni aku rase macam pura2 plak..haha..bongok kan?
lagipon aku selesa ble mcam ni..
ni entry yang pertama aku gne 'aku'..

entry pendek je..
nnty aku cte lagi dekat next entry :)

hye :)

p/s : aku tetap aJa :)

04 January 2011

Entry Khas 4 : Selamat Hari Jadi :)

Salam..entry khas lagik..
kali ni utk mereka yg menyambut ulang tahun..yup..hari ni!
5 January 2011 :)
jom tgk..aku nk wish kt sape!

sape punye BlogadisBiru nih?hee..alah..korang msty tau punye..glamer kot belog nih..
semestinye kak shida yang punye..

cute kan?
Happy Birthday kak :)
Semoga Allah memberkati setiap ape yg akk buat
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..
jage diri ye kak :)
love u lah..hee

jom bace entry baru kak shida..bes! meh bace yang ni 
sgt sweet :)



yang ni plak kawan aku..owh..kawan aku yg paling bes..gile2 otaknye..kawan aku yg paling sporting habes lah..
hari ni pon hari jadi die..
eh..sory..lpe plak nk bgtaw name die..ok name die Nurul Ilyana..aku pggl yana ckup..
td da wish yana kt hp..wish kt fb sah2 die x bace sbb die bru masuk kolej..haha..
*apelah..wish jelah!..

weh..epy besday..
moge rezeki ko murah kat sane!
jgn sedih2 weh..aku sentiase sapot ko dr blakang!
blaja leklok!wlaupon aku xde kt ko..ko anggap jela aku ade sblelah ko.haha..
ingt! matlamat utama kite yana!
inshaAllah..cita2 kita yang kita impikan slame ni akan jadi keyataan..
yg pntg usehe!
aku syg kau!
weh..jgn lupe aku..
ade time kte lepak sesame :)

 
 
cute gle kan?

Happy Birthday Siti Saleha!
May Allah Bless You :)
dont gedik2 eh..haha..
owh..lantak lah ape dorang nk kate pasal ea..
dorang jeles dgn kecomelan ea 2..kan2..
biakan jek..
epy besday,,
nnty kak aja bg ea hadiah eh..hee.. :)

yg sgt2 dan tersangat comel ni kezen aku yg plg aku syg..saleha!
knp aku syg?sukaty lah..hahaha..sbb aku ngam ngan die je..n ade lagi sorang..nadirah!
saleha bru form 1..pecaye x?tak2..korang pecaye x aku rapat ngan budak kecik?aku da besa kn..
still kawan ngan budak umur bawah aku..jauh plak 2..
ahhh...dulik ape aku..kezen aku!bukan kezen korang..hahaha..
riex dulu :)

korang nk wish jugak?silekan..
Copyright reserved by Aja edited byCaersasuke