19 March 2011

Aku pergi sekejap :)

Salam..
aku nk pegi mane?
kenape?
korang nk ikot ke?
eh..ade aku kesah ke korang nk ikot ke x?
korang taw ke aku nk pegi mane?
kenape korang nk taw?
korang rase aku nk bgtaw ke aku nk pegi mane?
sure ke aku nk pegi ni?
kenape aku msty pegi?
kenape waktunye sudah smpai utk aku pegi?
perlu ke aku pegi sekarang?
utk ape aku pergi?

wah3..byknye persoalan yg timbul..
sape nk tlg jawabkan ni?sape2?ade sape2 nk tlg aku x?
byk gle..haha..penat aku..mcm artis pulak diriku ini..haha..nyampah aku..

bukan ape..aku ni da abes cuti..sudah smpai waktunye aku pulang ke tmpt blaja ku yg tercinta itu..wakakaka..
ye2 jela aku ni kan..

rase sedih pulak aku nk pegi ni..
rase macam kejap je cuti..xpuas lagi lah rase..
tapi rase boring plak kat umah ni..
ye arh, slalu aku lepak ngan budak bilik aku..
ni kt umah aku sorang2..mak plak ngan ayah je..aku dipinggirkan..waaaaaaaa...

rase x sabar aku nk jumpe mmber2..
tapi rase sedih nk tgglkan umah, bilik aku.. n yg plg pntg mak ngan ayah..
rindu woooo..
mak da siap cakap da mak xnk dtg lawat aku tiap2 mggu..
ee..x aci la mak ni..rindu la aku cmni..tp xpelah..
nmpk sgt aku ni anak manje..hahahahaha..

owh..ok..di kesempatan ini aku nk bgtaw folower aku da 400!!! hehe..
blagak pulak..orang laen 2 da 4 ribu..kau baru 4 ratus..
alah..bialah..blog dorang da femes..kasi la can kat blog aku plak..hik2..
ni bermakne, aku da msty jarang on9, update blog pnye..

tapelah..aku mntak diri dulu..
korang jge diri..
AKAK JELITAAAAAAAAAAAAAA...
take care ok..kalau de mase text me..hehehe..
owh ye..jgn sedih2 kak..be strong..sory, lme x ikot cte kt blog akk..
wat yg terbaik utk  diri akk..ok?

ok lah..
Salam :)

16 March 2011

Di saat aku menjadi seorang yg baik :)

'Begitulah awan nano setia melindungi diri
tika panas mencuba menggores pipi
dan bibirmu'

caye x aku da jd budak baik?haha..kompom ramai x caye..xpe..aku pon x cye gk aku ni baik..haha..
xde mknenye aku ni nk baik..
eh..x beerti jugak aku ni jahat! ade baik ade jahat.. hahaha *gelak jahat+baik

kenape aku jd baik dlm 1 ary?
ok..saje je nk buat2 baik..dlm aty xnk pon..haha..
 ekceli, tmpt aku ade buat program derma darah! sem 1 WAJIB derma!
arhh..gle la cm 2..derma darah ni wajib ke?boleh dipakse2 ke? dgn rela hati kot aku rase..

Ok..pagi 2 aku ngn geng aku pon pegi jela kat dewan 2..
then tros isi  borang, timbang berat, cek darah tggi yg pam2 2..
pastu kene cucuk kat jari 2 nk taw darah kte ni sesuai x nk derma..
alah. korang msty tau punye kan..aku ni je xtaw pe bnde..fes time la katekan! haha..

 

sebelum cucuk nurse lelaki 2 (betol kan) sapu kapas lembab dulu.
utk...
ntah la..haha..saje suke2 gamaknye..
mase ni pon aku da nebes gle..

eh..darah 2..
ble plak mamat ni cucuk! adoii..
siyes..mmg sakit gle baiii..ni baru jarum kecik..
lom g jarum besau yg bakal cucuk lengan aku nnty!!
waaaaaaaa...xmau derma!!!

pas mamat nurse 2 godek2 darah aku 2..
hasilnye, darah aku ni jenis O..hehe.,
darah aku ni x kedekut! sbb boleh derma kat korang sume..ngehx3..
korang nk?haha..gile betol aku ni..


sebelah aty aku kate jgn derma!
sebelah lagi kate derma!
mane 1 ni????

last2 aku tnye doc, law x derma x boleh ke??
doc 2 cina..die jawab cmni 
' xpe, tiade paksaan, tapi u layak derma kenapa xmau derma"
haha..hambekkk..sentap aku dibuatnye..sbb aku ni terlebih LAYAK da nk derma..
lekluuu..aku diskusi ngan mmber bilik aku..wawa namenye..die pon takot jugak..
bncg3, last2 derma! kompom! xde patah balik da!


tiba giliran aku!!!!!

Tuhan je yg taw betape sakitnye aku!


xtaw nk kate pe..tgk jela :)







hehe..da selesai derma darah..
dlm keadaan masih lemah sempat posing!

2 3 ary kemudian.......

awat tgn aku jadi lagu nih??

lebam! aku pon xtaw nape..nurse 2 salah cucuk urat kot..
sminggu la tgn aku sakit, lenguh la..
nk wtpe pon kene slow2..
tapi skang Alhamdulillah, da makin surut lebam 2..

walaupon sakit, perit, pedih.. aku x menyesal kot..
aku jadikan bnde ni sebagai pengajaran jugak utk aku sbnrnye..
tapi mungkin ni yg pertame dan yg terakhir aku derma! 
sbb SAKITTTT..smpai skang aku masih merasakan jarum beesaauuuuu 2..wuuuu..

Sekian sahaja daripada aJa 
salam 1 blogger :)

15 March 2011

Dulu Glamer, sekarang lagi glamer, esok GILA GLAMER!

mentang2 da glamer..lupe daratan pulak kau ye..
alah..glamer sgt ke pon??
satu MALAYSIA satu DUNIA ni taw ke pasal kau??
kalau glamer asal xnmpk kau dlm tv?majalah ke?xdek pon..ape yg glamer sgt kau ni?
perlu ke kau muncul dlm dunia glamer ni??

eh.tapi kenape aku rase kau da x glamer mcm dulu?
ape yg blaku?what happen?pe cer?
hahaha..2 la dulu bangge sgt..gile glamer lagi 2..skang pe da jadi?
sorang pon x ingt kau da..hambek kau!


abaikan bnde kat atas 2..ngarot je 2..saje suke2 nk megarot kan diri mlm ni..
eh..cakap pasal glamer ni..
korang penah rase x diri korang 2 glamer or femes?
ok..abaikan jugak..xpayah jawab..simpan dalam aty suda..haha..

sejak aku x aktif dlm dunia blog ni..makin kurang blogger yg berkunjung ke blog aku..
makin x beseri da..suram, muram je..haihh..
mane peminat2 setia blog aku ni?mane2? hahaha...prasan gle aku ni...
trafik jalan raye pon da makin turun..x naik2 pon..

mane x nye, aku ni nk update blog xde mase kot...
bz ngan asgment lagi..ble da settle sume, ade plak aktiviti..
ikotkan sabtu ngan ahad bolehlah aku lepas rindu kt blog aku ni..tp jgn harap la..
ade je aktiviti kat tmpt aku 2..x join nnty kene denda jalan ITIK!
arghh..nk x nk kene jugak turun padang walaupon aty x rela! jahat kan aku..

harap aku cuti balik ghumah la baru aku boleh update blog..
2 pon aku bukak2 je blog nih, rase da x best..
sbb xde orang nk komen n3 aku..
eh, da x best eh n3 aku?
penulisan aku kt blog ni  da x membestkan korang utk bace ke??
ade kesilapan ke kt blog aku setelah sekian lame aku tinggalkan?
alah..baru 2 bulan lebih je kot..
da xdpt sambutan..
makin dilupakan..

tp ade jugak sorang dua tiga blogger yg masih lagi komen setiap n3 aku..
wlaupon n3 aku da x menarik perhatian ramai..
tetap jugak dorang komen..
tq2..korang mmg blogger yg best!!syiokkkk!!


x kesah la glamer ke x glamer ke..
jnji kehadiran aku dlm dunia ni boleh diterima blogger2 lain.. *ape aku ckp ni?
sekian sahaje drpd aJa..
salam 1 blogger :)

13 March 2011

Jepun & Aku..

Salam :)
dgn sejujur aty sanubari aku..aku mmg xtaw pe bnde dgn berita dunia skang ni..aku da x amek taw..kt negara aku ke negara laen ke, mmg aku xtaw pe bnde da sejak2 aku mule study..
patotnye aku kene lbh taw ape yg blaku..kan3..ni x..wat xtaw je..

boleh dikatekan aku ni ketinggalan zaman..duk zaman tuk kaduk 2 lagi..
sbbnye?nk taw npe?
lekluuu..haha..

ramai yang ckp sal Tsunami kt Jepun 2 skang..
aku taw pon dari berita kat tv3 2..aku x amek port sgt pon time aku tgk 2..sbb aku baru balik dari kolej..
penat kot..yg aku pikir nk tido je..mane masuk otak ape pemberita 2 ckp..aku wat dek jela..haha..

aku bukak blog ni baru la aku taw ape yg blaku kt Jepun 2 ha..
aku pon xtaw nk ckp pe..kelu..cm xcye lak..
wehh...terokkkknyeee...betol ke 2??
hmm..da ketentuan..bumi skang pon da makin tua..kan..
 *aku ni mmg xde rase simpati ke ha????

bab2 dunia ni mmg aku lemah nk komen..
so aku no komen jela..haha..

aku byk bnde nk cte kt korang ni..
aku pon da start cuti..ni la masenye aku nk balas dendam!
harap korang besaba dgn dendaman aku ni..haha..
                                                        
izinkan aku utk memblahkan diri aku..
sekian ~                                                                                    
Copyright reserved by Aja edited byCaersasuke