30 June 2011

Aku nampak skema sgt ke??

aku dapat cermin mata baru !! yes !!
terima kasih ayah ! terima kasih mak !

spek aku yg lame da hancur lebur ! haha ! tipu je..
ade retak seribu plak !
nsb xnmpk sgt.. tp nmpk x best la bile pakai !
lg pon aku da boring pakai spek 2 !
haha ! alasan aku je tuh nk mntak spek baru sbnrnye :)

menurut kate cik amoi yg cek mata aku smlm power aku da naik !
err..2 perkare biase bg aku..
tp die yg terkejut power aku tggi sgt ! ! aku kan mmg ade super power ! haha !
amoi 2 kate mmg tggi sgt tahap rabun aku nih..
aku pon buat bodo jela ape die kate..
jnji aku dpt spek baru ! haha..
jnji aku dpt tgk dunia nih dgn terang benderang !
kalau xde spek, mau merangkak aku !

tp aku rase tahap rabun aku ni mmg da terok gle !
bayangkan, aku nk g mandi pakai spek, time tengah solat pon aku pakai spek !
tp mase mandi 2 xde la aku mandi ngan spek2 aku ni..
letak kat tepi..
bukan aku x nmpk ble x pakai spek nih, tp pandangan aku kabur gle2..
kne tgk yg plg dekat baru aku nmpk.. 2 pon still x jelas !


ok ke aku pakai spek jenis mcm ni?

29 June 2011

Aku semakin meminati mereka ~

SUJU
aku pon xtaw ape bende nih.. SUDU ke?hahaha..
owh..bukan rupenye..

sejak aku mule study nih..
mcm2 perangai pelik yg aku jumpe kt kawan2 aku nih..
slh 1 nye dorang ni gile K-POP !
perangai pelik ke 2?? haha !
bg aku ye sbnrnye.. sbb aku mane layan bnde ni sume..
bg aku x best lgsg..

ni la natijahnye kalau aku kate x best !
tgk, aku pon da terjebak dgn perangai pelik 2..
yeahhh ! aku pon gila K-POP ! ! siyes ! x tipu !

ni sume angkare mmber aku yg dgr lagu korea..
ary2 die dgr, pasang kuat2 plak 2..
aku  pon terpakse mndgrnye dgn aty yg penuh keboringan !
ok..lupekan pasal mmber aku..


skang aku minat n paling suke dgn SUPER JUNIOR..
hehe..lagu dorang best3 lah !
ok ok.. sbb dorang sume hensem gle, comel plak 2..

lantak lah korang nk kate aku ni ketinggalan zaman ke ape ke..hahaha..
mmg pon !
org laen da lame tau, aku ni baru merangkak nk ambek tau !
haishhhh..
tapi aku bukan katak kt bawah tempurung 2..
aku dok dalam umah ! !


cayalah ! !
yg paling aku suke dalam kmpln SUJU ni ade dua org je..


Name : Cho Kyu Hyun - 조규현
Birth Date : 3 February 1988
Born Place : Seoul, South Korea
Star Sign : Aquarius
Height : 180 CM
Weight : 68 kg
Blood Type : A
Profession : Singer, Dancer and Actor
Hobbies : Singing and Watching Dramas
Education : Kyunghee University 
Kpop Group : Super JuniorSuper Junior-MSuper Junior KRY, SM Town, SM The Ballad


Name : Kim Hee Chul - 김희철
Birth Date: 10 July 1983
Born Place : Gangwon, South Korea
Star sign: Cancer
Height: 179cm
Weight: 60kg
Blood type: AB
Profession: Actor, Singer, Host/MC, Radio Broadcaster and Model
Hobbies :  Writing Story and Playing Computers
Education : Sang Jiyoung University
Kpop Group : Super Junior, Super Junior-T, SM Town



credit to : South Korea Addict

yg plg comel gle dlm SUJU ni plak :


comel kan..haihhh..

ntah mcm mane aku boleh terminat plak ngan kumpulan nih..
aku bukak youtube msty aku tgk video SUJU dulu..
walaupon aku da tgk byk kali..
alahaiiii..aku suke tgk dorang nyanyi..
lg best tgk dorang menari..walamakk !! 

tapi yg aku taw lagu SUJU ni 3 je..hahaha..
punye byk lagu dorang..3 je aku taw..
hahah..nk wt cmne..
3 lgu 2 je yg aku taw..lagu laen nnty lah aku kaji..
BONAMANA, SORRY SORRY, NO OTHER..
mmg best ! layannnnn !


lepas aku berjinak2 minat K-POP nih..
byk lagi kumpulan yg best2 rupenye..
same hebat..
tp nntylah aku cte lagi pasal K-POP nih..
n3 nih khas utk SUJU saje..hehe..

kesimpulannya..
aku layan K-POP..korang??

28 June 2011

Aku seorang 'Pembuat'

Assalamualaikum :)
Manisnya kurma ini~HhhhhhhaaaaAA semput~

ok..abaikan..
aku seorang pembuat??
pembuat roti canai kah? pembuat mee goreng kah?
pembuat orang kah? opssss ! ! !
oh tidak !
salah semua !

Pembuat Pakaian Wanita !
itulah aku sekarang..
aku bukan seorang pereka..
aku pembuat pakaian..
tp utk wanita je..haha..



Gaun kanak-kanak


Blause


Seluar Slek

Pyjamas 
( Baju tidur kanak-kanak)


Skirt Pinggang Mendatang

ni sume hasil yg aku wt sendiri dgn bantuan pengajar aku..
aku baru tahap 1..
ade 9 jenis baju yg aku kene siapkan..
ni baru 5..
abs cuti sem nih, aku kene buat lagi 4 jenis..
baju kurung tradisional, baju kebaya, baju kurung kedah n cheongsam!hehe..
x sabar nk masuk kolej balik..

ok, aku nk share ngan korang ape yg aku da blaja kt kolej aku..
nmpk senang, tapi susah sbnrnye..
mcm2 dugaan nk buat sume baju yg aku buat 2..
tp Alhamdulillah, berjaya juga aku akhirnya..
aku siap bawak balik tunjuk kt mak ayah aku ni..hehehe..teruja !

tapi masih ade lg yg x puas aty ngan aku..
apelah mslh dorang 2 agaknye..
ape je aku buat ade je x kena dgn mata dorang nih..haishhhh..
biar jelah..dugaan sume 2..
dengki la 2 kt aku..hahaha..

mmg cite2 aku nk jd fesyen designer..
aku penah wt n3 tntg impian aku kat sini
tapi da terbalik plak..
dr pereka ke pembuat..

hey !!
aku kene blaja dari bawah la..
xkan lah aku nk terus naik atas..
mungkin 1 hari nnty cite2 aku akan tercapai..
just wait n see..
bak kate ct usaha dulu..
percaya pada diri sendiri..
aku mampu kejar cita2 aku..
usaha & tawakal..

kesimpulannya,
jangan menyerah kalah


27 June 2011

Bile aku sedih.........

Bila aku sedih aku makan..
mkn je ape yg mak aku masak n hidangkan kt atas meja..
mkn coklet, mkn ais krim, mkn kacang, mkn semuanya..

Bila aku sedih aku tgk Maharaja Lawak..
hahaha..
mmg boleh buat aku hilang rase sedih 2..
x kisah la aku tgk utk kali yg ke 100 pon..tetap menghiburkan..
"psttt, aku tgk JOZAN saje..hik2..

Bila aku sedih aku cte kt mmber aku !
ok..diorang dengar n try tolong bantu aku..
bukan sume mmber aku yg susah senang ngan aku..
so, aku terpakse select mmber aku yg betol2 paham aku..
thx kawan !
kau mmg sahabat aku..
susah senang gelak sedih ade ngan aku...

Bila aku sedih aku gelak sorang2..!
eh..jangan..
nanti orang kate aku gila !
lagi aku sedih..

TUKAR TUKAR ! ! !


Bila aku sedih aku buat xtaw je..
buat je macam aku ni xde masalah langsung!
haishhh...
bolehke mcm 2??

ARGHHHHHH !!!

Bila aku sedih aku MENANGIS ! !
dgn tangisan aku boleh keluar dari segala kesedihan !
buat ape aku nk tahan tangisan aku??
buat ape aku nk simpan kesedihan aku??
smpai bile??
aku bukan kuat sgt..
aku boleh kate cmni. 'lek luuu, aku ok je la weh'
smpai ble aku nk menipu diri aku sndri??
tgh sedih, mulut cakap TAK ! dlm aty??
aku yg tanggung !

kesimpulannya, 
aku akan nangis sepuas aty bile aku rase sedih..
sesetengah org mungkin xnk tunjuk yg die sedih..
aku pon sme..
xkn aku nk bgtaw public yg aku ni tgh sedih..

sekian ~

26 June 2011

Anak bongsu mmg kena manja ka???

Assalamualaikum~
mlm ni aku nk bincang ckit pasal anak last ni..
or anak bongsu.. *ahh, sme la 2

aku pon anak last jugak, tp xde la nk manje2 tergedik2 ngan sume org..
kalau ngan mak ayah aku boleh trime lagi..
ni ngan org luar pon nk manje2 jugak ke??
alasan?? 'i ni anak bongsu, sbb 2 manje ckit'
manje ckit???? OMG !!! whatever !!!

ok..aku bukan nk bincang..nih da kutuk orang pon da mule aku ni..
hahaha..
xde r..
aku tgk yg anak sulung pon lg kuat manje nye dari anak bongsu..
mcm 'si die' 2 (xnk mention name die) anak sulung..
tp manjenye mengalahkan baby yg baru lahir 2 ha..yg slalu nk perhatian mak ayah..
x salah die nk manje over2 ke..aku bukannye jeles pon.. *yeke x jeles!
hak masing2 nk manje cmne ngan mak ayah..
tp die mcm da x boleh nk berdikari! umur da 20 lebih..
agak2 umo bape la die nk berdikari..berdiri atas kaki sndri??

aku ckp je orang..aku pon same..haha..
ok, fine..aku ngaku, aku pon bukannye pandai berdikari sgt..
ok..konsepnye cmni..
ble aku jauh dari mak ayah aku, aku boleh buat ape saje dgn usaha aku sndri..
ble mak ayah aku ade kt sisi aku, berdikari aku pon mule hilang..
lenyap..aduhhh...
2 mmg kelemahan aku sejak azali lagik..
ntah cmne nk ubah pon xtaw la..haha..

ok..berbalik kpd 'si die' td..
adoi..aku rase x perlu la nk tunjuk manje die 2 kt sume orang..
2 bukan manje, 2 da kre gedik da 2..
sah2 la die 2 pompuan yg aku cte nih..
korang suke ke pompuan yg gedik2 nih???
aku yg pompuan ni pon x suke!
ade sesetengah yg suke kot?agaknye..

kesimpulannye dlm topik aku mlm ni..
xde ape pon..haha..
itu hak individu cara kemanjaan dlm family cmne..
aku pon ade care aku sndri..
aku manje tp aku TAK gediksss!

25 June 2011

Bagai Pinang Dibelah Dua~

cuti sem da bermula..
bukan aku x sronok ble cuti nih..
cume aku rase sepi plak xde kawan2 kt aku..
xde gelak tawa lagi dgn dorang..
walaupon 2minggu 2 kejap..bg aku lme sgt..

bile da duk kt umah ni, mulelah aktiviti aku yg membosankan..
utk mengelakkan dari bosan, aku on9 smpai lebam bijik mate nih..
ble tdo lmbt, sah2 la aku bangun pon lmbt..
mule la mak aku membebel..hehe..
tp kejap je mak aku 2..die rindu r 2 nk mrh2 aku..hahaha..

eh..da larik tajuk da aku ni..
bagai pinang dibelah dua...ok..cmne nk cte ye..
em..aku troskan jelah ye..

1 Mei ary 2..fmly aku g merisik bunga di taman..wahhh..
utk abg aku..gf die la kre..
nsb baik time 2 aku cuti..aku folow r..abg kesayangan aku 2..
mane bleh aku x pegi..walaupon baru merisik!


 nih antara hantaran2 mse 2..
wah..macam da bertunang pulak!
yg purple 2 dari belah abg aku..yg gold dari belah aweks die.. :)


 2 lah abg aku..hehe..
macho x??
aku penah cte pasal die dlm n3 aku..
tp da lme da la..
cun kan dorang.. :)


hehe..time ni da nk balik..
aku sempat2 kan jugak tangkap gmbar ngan bakal kakak ipar aku..


u r so sweet sis !


cadangnye, abg aku akan nikah hujung tahun ni..
x sabar nk tggu..
hope hubungan abg aku ngan kak wanie smpai ke jinjang pelamin..
dan sepanjang hayat..

name nye Nor Hazwani..aku pggl kak wanie je..
die ni tua setahun je dari aku..
die caring..very kind..
 dulu aku x bpe stuju abg aku pilih die..
aku pon xtaw pasai pa..hahaha..
but now, aku da ok da..ye r..bukan aku yg bercinta..abg aku kan..
die berhak tentukan pasangan hidup die right?

sume orang ade kebahagiaan masing2..
cepat atau lambat je..
bile la mase utk aku dpt kebahagiaan yek..
hmm...?????

24 June 2011

Angin taufan muncul di kala senja menjelma ~

waa..macam seram je..
seram x..seram x..hahaha..kompom korang penakut..hik2..
ok2..siyes2..wahai cik aJa..tlg siyes ye..
ni bukan bende maen2..tlg fokes pade tajuk utama..

tarik napasss....hembuskan...fuhhhh..
ulang balik smpai puas...
hehe!

bnde yg aku nk cte ni bukan bende2 tahyul 2..
ni pasal kt dalam umah aku!!
bukan aku..umah mak ayah aku la mksdnye..
mane mampu lg nk beli umah sendiri..haha..kan3..

TOILET!!!!
ok..knp ngan toilet umah aku???
die buat aku panas la der!!!
boleh plak mase aku nk mandi die wt hal..
bleh plak wat lampu kejap ade kejap xde..aduhaiiii la syggg...
aku nk mandi ni syg..cmne la nk fokes mandi ble hang wt lmpu liplap2..
betul2 la sygggg...

yg aku peliknye, time nk maghrib die wat hal..pas2 elok balik..
ishhh..
yg aku ni pon satu..da senja2 baru nk g mandi..aduhhh..

da lame aku bebulu ngan lampu toilet 2..
aku da ngadu da kt mak suh ayah aku betulkan pape yg patot..
ha..knp aku ngadu kt mak?x tros kt ayah aku??
sbb aku takot..hahahaha..
takot kene marah..kang tacink lebih plak aku nih..
pastu mule la merajuk, x mkn..lapa kot..hahaha...

kalau aku belasah lampu 2 ape yg aku dpt??
kompom sakit..aduyaiii..

Oh ayah..ble nk betulkan lampu liplap2 tuh..
anakmu x senang nk mandi..
hadoiiii...

11 June 2011

Kemenangan berpihak kepada aku :)

Sebelum aku nk balik kolej, aku nk cte samting kt korang..
em..sempat ag nih..hehe..

Assalamualaikum kpd sume..
kerinduan aku trhadap blog pink aku ni semakin mendalam..
tp apekan daye..aku harus meneruskan perjuangan aku di kolej.. :)
cume sesekali saje aku dapat meluangkan mase brsame blog aku..
tp xpe..demi cita2 aku, aku sanggup korbankan ape saje..

hoi, ape saje yg aku ungkapkan ni..haha..
aku ni nk cte sal laen, pehal plak yg nk madah2 ni..ishhh..
ok..lupekan..

ape yg aku menang?
aku masuk pertandingan ape yg smpai aku menang ni?
aku menang johan ke?juara ke? *eh, sme la 2..

aku pon x sangke yg aku menang..mmg x caye gile arh..
sume org x caye..
tp 2 la hakikatnye..
aku telah menjuarai pertandingan TILAWAH AL-QURAN...
biar betul?????

aku pon xtaw cmne aku leh masuk prtndgan 2..
seriusly, aku bukannye pndai sgt nk bertaranum ni..
tau lah ckit2.. 2 pon aku slalu tgk AQ..
so, dari situlah aku blaja taranum..
2 pon aku blaja sndiri..
snang ckp, aku wt lagu sndiri lah..

mase mule2 aku tau ade prtndgn 2, aty aku terus terdetik nk masuk..
tp aku ni neves kuat..haihh..2 la kelemahan aku..
tp aku diam je arh..last2, ustazah suh aku masuk..akak2 senior pon suh aku masuk..
aku epy sbnrnye..aku nk masuk..
tp cm bese arh, aku ni suke jual mahal..hahaha..
then, aku masuk jugak..

Smpai lah tiba hari pertandngn 2, aty aku ni berdebar2 gle..
rase cm aku da x berpijak kt bumi ni lah..hahaha..
smpai cm 2 skali kan..
yelah, aku manelah penah masuk tilawah ni..seumur hidop aku x penah lgsg!
ni la 1st time!!

ramai mmber2 aku yg sokong aku..
dorang byk bg aku nasihat, kuatkan semangat aku..
dgn adenye org2 kuat di sekeliling aku, aku menjadi lebih bersemangat lagi..
terima kasih sahabatku!

majlis tilawah pada ary 2 berjalan dgn lancar,..
aku peserta yang ke-10..fuhh,,lme kn..
hik2...akhirnye tiba giliran aku..
Alhamdulillah, aku dapat menyempurnakan taranum aku dgn sempurna..
Syukur..walaupun gentar di hati..

tp syg..aku xde gmbr nk tunjukkan kt korang mase aku tilawah 2..
gmbr 2 ade tp aku x sempat nk ambek kt mmber aku.,.
ade time nnty aku tunjuk kat korang eh..

wooo..lekluuu..
aku cte ni bukan nk BANGGA diri eh..xde mknenye aku nk rase sume 2..
aku just nk share pengalaman aku je..

tapi masih ade orang yg dengki dgn kemenangan aku,.
depan2 aku siap puji  lagi aku taranum sedap la ape la..
blakang aku mgate aku..
mmg sial la betina 2..ha tgkk..aku da mule nk maki orang ni,..
ahh..muke die 2 mmg byk talam..
da ustaz pilih aku jd juara aku nk wt cmne,..
ko nk sgt title juara 2 hambek!!!!!

sabar2..aku mmg x dulik ckp die 2..
lantak la die..

pape pon, aku dpt jugak hasil nye..
Alhamdulillah..
InsyaAllah aku akan teruskan belajar taranum dgn lebih lagi..

Salam~

04 June 2011

ingin aku luahkan ~

Oh hati..
katakanlah pada mereka engkau sedang kesepian..
Oh hati..
ceritakan pada semua, engkau di dalam keadaan derita
dihimpit keperitan, kedukaan, kepiluan yang begitu mendalam
mengapa ini semua terjadi disaat engkau ingin melupakan segalanya

Oh hati..
lupakan lah dikau kepada penderitaan
ucapkan selamat datang kepada kebahagiaan
itu yang terbaik untuk engkau
jangan diulangi lagi kesilapan yang dulu
bukakan lah hati yang ceria
padamkan titik2 hitam
hapuskan lah ia dari segala kedukaan

dekatkan lah engkau kepada Nya
InsyaAllah akan mendapat hidayah dan rahmat
bersihkan lah hatimu dengan zikir dan doa

semoga hati ini menjadi hati yang penuh dengan pelangi nan indah berseri ~

03 June 2011

Semakin Dilupakan ~

haihhh..mcm mane ni??
nih la akibatnye lau lme tgglkan dunia belog nih..
aku x taw nk wtpe..haha..blank kejap..

idea 2 ade..byk gle kot aku nk cte kt korang sume..
tp 2 lah..aku xtaw cmne nk cte,.hik2..
tiada kata yg dpt aku ungkapkan..
*ah..blah la kau aja!

semakin dilupakan?
mungkin la belog aku da x ramai pengunjung..
kan..
da x ceria da kan..

hoi..ape saje la aku merepek ni..
tgk..nmpk sgt la yg aku ni da xreti nk berblogging..

oppsss..
jgn kate gitu..
dulu boleh je..skang asal xleh..

'walaupun kau da lme x update, tetap jugak ade yg add kau..
bace n3 kau..ok lah 2..dari xde lgsg kan'

hehehe..ok lah...lagi aku kat cni lg aku merepek..
nnty aku cte kt korang tntg pengalaman aku..
see ya!!

Salam~
Copyright reserved by Aja edited byCaersasuke