09 July 2011

GENG BLOG PINK [Kartun itu!]

da lame x buat segmen GBP nih..

oke ! imbas balik ! aku ade join 1 geng kt blog ! Geng Blog Pink
pengasasnye Cik Yaya
segmen GBP pertame yg aku join Jom Pecahkan Ais Pink !!
ni yg kedua dan ketiga !
lah, baru 3 ??
ok ni yg ke 4 !


segmen kali ni kak eca yg buat ! huhu.. tq kak ! syg akk ! hehe..
kak eca buat segmen pasal KARTUN ITU ! wah !
menarik2..

em, cte pasal katon nih, mase kecik2 ade la jgk aku tgk..
layan la jugak mase 2..
budak kecik kan ! x lari dari suke katon !

aku pon lupe katon ape yg aku suke dulu.. haha !
rase nye yang ni

yeahh ! Sailor Moon ! 
imaginasi seorang kanak2 mcm aku dulu nk jd mcm ni ! haha !
mcm best je pakai skirt, ade sayap, yg plg best ade kuasa ! 
haihh.. mase aku kecik2 la ye ! pecah rahsia ! haha !



femes kan cte ni dulu? eh, betol ke..huhu..
yg ni pon slh 1 feveret aku la dulu..


sebenarnye dragon ball ade 7 bijik semuanye ! haha !

erk ! nk ikot kan byk lagi katon yg jd feveret aku time kecik2 dulu ! 
DORAEMON ! POPEYE ! dan byk lgi lah..
aku lupe sbnrnye ! haha !
tp aku pilih Sailor Moon dgn Dragon Ball je utk segmen KARTUN ITU ni..

luahan hati aku utk GBP !
kenapa aku tgk byk sgt PING PING PING kt group fb geng kte?
pastu da x mesra macam dulu ! 
aku tego sorang ahli ni ary 2 boleh buat xtaw ngan aku..
tbe2 kasi link blog die kt aku.. nk suh aku folow r 2 !
da la salam aku x dijawab ! panas gle ! tros aku remove ! x layak jd ahli GBP !
x kesah la korang nk PING ke PONG ke.. 
ramah la cikit ble geng bg salam ke ckp hye ke !
haishh.. xpaham aku cmni !

sory kak eca ! terluah prasaan plak kt segmen akk ni..
sy taw akk memahami sy ! kn3..

Aku pergi lagi ~

cuti sem aku da abes !
esok 10 julai 2011 aku da x boleh nk update belog !
aku balik kolej esk !

aku x suke nk pegi2 nih ! x sampai aty aku nk tggl kan sume bnde kt umah nih !
tp ape boleh buat ! aku kene pergi ! 
belajar ! !


eh..ape la aku ni..
bukannye x boleh nk balik umah ! kan ade cuti lagi ! dun worry ok :)

aku mmg semangat nk balik kolej !
sejujur2 nye, bukan smgt nk blaja ! smgt nk jumpe kawan2 !
mmg aku rindu gle ngan mmber2 aku ! rindu yg teramat sgt !
lagi2 rindu kt budak bilik aku..


sangat merindui mereka ~

08 July 2011

aku jadi DATIN !

kt tempat aku blaja 2 susah ckit..eh, susah banyak sbnrnye..
nk pegi kelas kene jalan jauh ! xleh ikot jalan pintas !
jalan tengah panas terik ! xleh jalan kt bwh bumbung ! xleh pakai payung ! ! yg ni over !

bygkn lah, 6 bulan lebih aku jalan tgh2 panas !
belak kt muke jgn cakap lah ! belak gle vavi !
mule2 mmg rase nk nangis kuat ! ye la, xpenah plak aku nk alami bnde baru cmni punye tggi cabaran nye !

sebulan dua aku tahan je ! smpai la aku dpt idea mcm mane aku nk jalan tgh panas tp x panas..
haha ! whatever !
aku sediakan kipas ! kipas tangan ! nk bwk kipas laen x larat !
ingt nk bawk ekon je ! pikir mahal plak ! x mampu aku ! haha ! merepek ! hobi aku tu ..

tiap kali pegi klas aku msty bwk kipas aku..
eh..silap..pegi mane2 jela, kompom kt tgn aku kene ade kipas..
time panas ke sejuk ke aku kipas je..
da jd habit aku duk sane agaknye kan..emm..

disebabkan kipas aku 2, ramai student pggl aku datin ! haha !
seriously ! ntah pape !
aku xtaw la ape niat dorang 2 ! nk kutuk aku la 2 !
ade aku kesah? jnji aku x panas !
dorang kate aku hot ! haha ! xley blah btol !

last2 name datin 2 teros melekat dlm diri aku..
sape yg ckp datin je teros aku toleh ! haha ! mmg prasan !
aku mcm biase je..
org nk pggl aku ape pon aku ok..jnji yg bersesuaian dgn aku..

kesimpulannya..
korang boleh pggl aku Datin's aJa..
hehe..

Sahabat aku mase kecik !

aku mmg suke berkawan..tp kdg2 aku pikir jgk..
sudi ke mereka kawan dgn aku? ikhlas ke dorang? aku sndri da cukup ikhlas ke?
sggp ke aku terima baik dan buruk mereka dan sebaliknya..
konsep kawan sejati, sahabat baik
mereka akan ade dekat dgn kte x kre mase senang atau susah..

tp bg aku, kawan mase gelak gle vavi snang la dapat..
cbe time susah ! sorang dua je ade.. yg laen sume cabut larik !
ckup la hanye jd pendengar ! x mintak lebih oke !


aku nk cte pasal mmber aku time aku kecik2..
aku membesar dgn dorang..
1 skolah, 1 kelas, rumah pon sbelah2 time 2.. mmg sweet sgt !

gmbr lame x elok ckit ! ngee !

aku mmg comel mase kecik ! da besa lagi comel ! kan ? haha ! prasan betol !
yg lagi dua 2 mmber aku yg paling rapat ! pon comel2 !

ble aku duk sorang2..mule la mcm2 yg aku pikir..
antarenye pasal mmber lme aku yg dua orang nih !
aku membesar same ngan dorang..
 

aku paling rapat dgn mamat nih ! aku pggl die apip..
aku ngan die 1 skolah, 1 kelas, rumah pon sbelah2 je..
pegi mane2 je msty aku ngan die..

aku ingt lg mse 2..
kteorang nk naik basikal..tp ade 1 la plak basikal 2..
last2 aku yg bwk die ! haha ! patutnye die bwk aku. ni terbalik la !
tmpt duduk belakang xde ! nk xnk die duk dpan yg kt palang 2.. ish, aku nk cte pon x reti da ni.. haha !

tp keindahan persahabatan 2 kejap je..
mase skolah menengah die pindah kedah ! sunyi aku time 2 beb !
bertahun2 lost contact.. x jumpe die n fmly die.
aku pon jd terlupe kt die kejap !

kalau jodoh x kemane ! 1 ary 2 mak aku ajak g umah die.. aku pon folow jela..
neves plak aku nk jumpe die..
lme da kan x bersua muke ! haha ! tp aku wt rilek je smpai la jumpe die..
Alhamdulillah die x sombong ngan aku, yg best nye die rindu time aku ngan die kecik2..

Skang die study kt UITM..bagus2..
hope persahabatan aku ngan die kekal smpai bile2..xde stop2 !
walaupon jauh, tp dekat di hati.. haha !

kesimpulannya, 
kawan sejati susah nk cari..
kalau ade pon boleh kira dgn jari !

07 July 2011

Nasib baru kanak2 riang..kalau x !!!!

entry kejam !

pagi tadi aku folow mak aku pegi rumah mak cik jait baju..tempah kt die..
aku mls nk pegi sbnrnye, tp tepakse sbb nk ambik ukuran..
dgn mlsnye, aku bangun pegi mandi, siap2 ape yg patot..
then tros pegi.. bekpes pon x sempat nih ! lapa aku ! tapi xpe..

smpai je kt umah mak cik 2..
aku ngan mak aku di sambut oleh cucu nye..!
umur baru 5 tahun..
mmg baik gle..salam aku ngan mak aku..
yg aku terkejut 2..die boleh tarik tangan aku ikot die..ish..
aku ok je..die nk main dgn aku kot..

lame2 die naik tocang ! !
rambut die pendek je.. xde tocang pon !
die suke sgt kacau aku, taw la aku ni comel ! haha !
die mule panjat aku, nk duk atas riba aku,
ok la..aku layan jela..
kang opah die kate ape plak kn.. aku sabar je !
pastu die boleh ambek PEN BIRU conteng tangan aku ! !
hai syg, syg da lebih2 nih..
tp aku tepis2 la jgk.. dlm aku tepis2 2 dpt la die conteng jari aku ni ha..
xpe, think positive ! balik umah boleh basuh, bukan die gune cat ! baru pen.. xpe !

xdpt jari tangan aku.. die conteng seluar jean aku!!!!
eeeeeeee!!!!!!!! gerammm!!!
nsb ckit je..ishh..
rase nk tampa laju2 je budak tuh !
pikir die 2 budak kecik je aku sabo.. kalau adek aku da lame aku bg PANG !
tp aku sedar, aku xde adek ! haha !

aku suke budak kecik nih..
tapi aku memilih ! haha ! yg nakal gle vavi aku tolak tepi !
yg nakal ckit2 2 ok la.. boleh terima !

nk kate aku kejam ? ape aku buat ?
aku x dera x buli pon.. niat 2 ade la ckit.. haha !

kesimpulannye.. kanak2 riang x lepas dari kenakalan !
da besar nnty baik la 2..
kalau lagi nakal xtaw lah aku..
rujuk mak ayah dorang !

06 July 2011

Hanya Ingin Kau Tahu ~


Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku


Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu


Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu


Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku


Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup
Republik
Hanya Ingin Kau Tahu
::::
Copyright reserved by Aja edited byCaersasuke