09 October 2012

Malam ini....cerita lagi...

Tergerak hati nk ceritakan semula..walaupon sebelum ni aku da xnak ceritakan lagi.tarik nafas dalam2.mulakan cerita.Bismillah.
Keraguan,sringkali bermain2 dlm hati, otak dan segala organ2 yang ada.macam dah xde kejujuran kat situ.ni bukan dugaan lg, tapi gangguan ! bukan dari makhluk halus tapi seorang hamba Allah yang iri hati melihat kesenangan dan kebahagiaan orang lain ! aku mmg x faham kenapa kena ade orang2 yang macam ni hidop kt dunia nih ! kenapa x hapuskan je? diorang ni xpenat ke kacau orang je..da xde keje?ok, meh cni aku bg keje..nk sgt keje kn..! 
Berbalik kepada keraguan td..aku pon xtaw cmne nk hapuskan ragu2 2..sumpah, benci gle dgn perasaan tuh ! dtg dan pergi.pastu dtg balik.haissh.tlg lah pergi utk selama2nya.terkadang aku rase mcam da x larat sgt2 nk tanggung perasaan tuh.tapi aku teruskan jugak dlm keadaan yang payah.
Buat x taw.jangan layan.sabar.doa.itu je aku boleh buat skang untuk tenangkan hati.xkan nk harapkan orang lain lg.kena buat sendiri la pulak.
Penipuan pon ade dlm kes aku nih.hamba Allah tersebut cuba nk cipta permainan dia sendiri n aku lah orang yang pertama dia invite ! walaweh ! nk main game ngan aku, haha ! x takot game over ke? aku lebih baik main Angry Birds dari main permainan ntah hape jadah kau tuh. main la kau sorang2 sana.
Penat nanti hamba Allah 2 brenti la kan. tapi rase selagi dia xdapat apa dia nak selagi 2 dia xkan penat.buat lah ape pon kau nk buat.senyum je aku kat cni.nk balas? bukan keje aku nk balas2 nih..keje Dia smua 2.. :)

"Bila berjauhan menduga hati dan perasaan :')

No comments:

Copyright reserved by Aja edited byCaersasuke