21 January 2012

Biarkan aku menjaga perasaan ini !

entry aku kali ni 100% xde kene mgene dengan tajuk di atas !
saje je dowh !
aku cuti 4 hari ! bapak sikit dowh !
kalau nk lame 2 mmg x dapat lah kan. oke fine ! x kesah pon !

Keselamatan !
aku rase cm da x selamat da skang ni. kenapa? ha ni nk cte la nih !
mane x nye, umah aku da 4 kali masuk ular ! siyes ! ULAR tuh ! kalau kucing ke cicak ke xla aku kesah sgt kn ! haha..
yg lg x selamatnye da 2 kali pencurik yg bengong lg gle masuk umah aku ! sah2 la curik kn !

mmg sial gle vavi itu orang ! suke hati nk masuk umah aku ! kau ade share ngan bapak aku ke nk masuk2 umah tanpa izin nih !
da masuk 2 1 hal ! pastu wt sepah semak umah aku ! smpai ke bilik2 kau sepah kn !
kau nk duit ? dey ! aku boleh tlg masukkan kau dlm BERSAMAMU la sial ! bukan takat duit, makanan, bantuan rumah kau dpt ! free je la vavi !
xpayah kau nk masuk umah aku curik duit ! mak ayah aku bukannye kaye sgt pon !
smpai duit 5 hengget aku pon kau nk hambek ?! wtf ! nmpk da kt situ kau 2 fakir miskin keji hina ! vavi !
sbbkan sial macam kau ni, semua fmly aku susah hati ! bapak aku terpakse ganti pntu baru ! mak aku sakit !
memenatkan aku ngan akak aku kemas rumah ! mmg sial la kau !
mak bapak kau x ajar kau ke? xde didikan agama lgsg ke kau nih ! ke mmg kau nih xde agama bhaii !
xpe, hambek jelah segale duit yg kau da hambek tuh !
makan la kau duit tuh smpai kembong perot !
kau la salah satu sampah masyarakat ! kau x kan selamat doh !

kau dtg umah aku lg ye ! nate mu ! x serik2 lg !
bodoh ! pehal kau nk dtg umah aku lg nih ! da habes duit yg kau curik tuh !
dah ! mls nk cte sal kau !
kau dtg umah aku lg siap lu !

entry kasar dari aku, mmg celaka pencurik 2 doh !
2kali msuk, org yg sme ! komfem ! nasib dia baik je smpat larik ! bodoh !
bukannye ade harta karun dlm umah aku nih !
jeles la 2 umah aku cantik dari die ! haha ! tuh dtg smpai 2 kali ! haihh ~

blah lu !
mkn ! lapa !

07 January 2012

8/01/2012 ! arggggghhhhhhhhhhhh !

SUMPAH !!!!
xmau balik !!!!!!!!!!!!!!

haihh..cuti 2 minggu mmg x cukup ! rase cam baru semalam je aku balik rumah ku syurga ku nih ! hadoii !
MAK AYAH, aja xmau balik ! xpuas duk umah ! 
dussshhhh !! ayark ! mati aku !

skang nk dekat kul 2 pagi ! masih belum tido !
alah, aku tunggu si dia le..hee..
mane ntah die nih !
x col2 lg ! 'dia' suh tggu.. ok ! fine ! tunggu ! smbil on9 ! n wt entry nih dgn rase mlsnye !
sbb ape aku mls ?
pasai, aku rase cm da xde sape nk bace n3 aku ! hahaha ! siyes beb !
weh, belog aku da x best macam dulu ye ?! 
alah ni yg x best nih !
macam mane nk bg best macam dulu ni erk ? idea ?
idea3 ! datang pada ku ! haihh, cepat lah ! lmbt da nih ! 
arhghh!

hoi ! melalot da aku. xde kne mgene lgsg dgn tajuk utama !
oke ! aku mls nk balik ikbn !
sbb bukan mls nk blaja. ntah la, aku pon xtaw kenapa aku rase macam ni,
kalau dulu, ble ade cuti je aku msti x saba nk balik sane balik !
rase rindu ! yeahh ! betul x tipu punye ! *tipu dose
skang ni, aku xnk balik ! xnk jejak kn kaki ! kalau balik pon nk jumpe kengkawan je ! SAHAJA !
aku sndri x taw knp aku xnk balik !
kt sane bukannye x best !
tmbh2 skang aku da naik sem 3 jd super senior !
haihh..cepatla abes study !
owh ye.. aku lg 3 bulan je pon kt ikbn tuh ! hujung bulan 3 aku blah r !
tp bab nk blah ni mmg aku happy gle !
dlm happy2 2, sedih dowh nk tggl mmber2 tersyg !
xpe, leklu, jgn sedih skang, simpan air mata tuh ! hahaha..sial kn...

cmne pon, aku kene balik jugak..
mengharungi liku2 kehidupan aku selama 3 bulan kt sane !
xpe.. 3 bulan je lagi ! yes !

aku beg pon x kemas lg ! aduyai syg ! bila lu mau kemas ?!
alah, lek r..nnty la kemas..
nk bersme org trsyg nih ! rindu taw ! hahahaha..bengong !

dah, mls da aku nk menaip ! bukan ade org nk bace pon !
ade ke? sure ade?
sape3 ??? cer komen ! haaa..x berani la tuh !
haahahaha.. !

buhbye sume ! 
Assalamualaikum :)

05 January 2012

Tahun ini bagaimana ?!

bagaimana apenye kau nih !
aku semakin takut utk melangkah ke tahun baru !
sbb aku terase diriku ini sudah tidak kanak2 lagi..hahaha...tua la mksd aku tuh !
umor aku bape skang ? ecehh ! xpayah cakap pon da taw kn.,hakhakHAKTUIIII !
bodoh !! aku rindu zaman kanak2 riang aku !!
tahun 2007-2009 paling bermakne dlm idop aku !! aku rindu ! rindu sgt !
2010???? aku jd penganggur yg paling bengong ! setahun aku honeymoon !
2011...di sini bermulanye ! perjalanan seorang anak manje ! yg x pndai berdikari ! yg x penah tggl jauh ngan mak ayah ! yg xpenah duk asrama ! yg x penah basuh baju gune tgn sndri, sbb slalu mesin basuh yg basuh ! yg sumenye nk harapkan org lain ! yg yg yg yg arghhhhh pape jela !
itu aku yg dulu..yess! aku mengaku la der !
aku tgh blaja sume 2 dari bawah, x slh kn..kn3.. em, mmg aku rase da terlambat..tp xpela..bukannye aku terus jd cm 2..aku mencuba..OHH..bukan2..aku boleh !!

eh, melalot da aku..

2012
terima kasih YA ALLAH, umur ku dipanjangkan lagi ~
opkos mengharapkan yg terbaik dari tahun lepas2..
impian aku yg aku impikan selame ni harap tercapai ! aku tgh usaha la nih.
keluarga?
kakak ipar ade 3 orang ! abg ipar ?? ha ! xde lg.. coming soon kot ! adik ipar kpade abg2 n akak aku? aihh,...aku x kawen lg lah ! lekluu ! ahahaha wink2 ~
persahabatan?
hmm..bicara bab sahabat ni payah ckit dowh !
xpela..next time la cte,..
adik?
i love u so much !!
u r the best !
always in my heart ! NU !
percintaan?
emm..aku pon belum pasti..tp aku yakin.,.
dan aku xnk mengharap sgt..nnty ape pon x dpt..
biar Allah yg tentukan..jodoh di tgn Dia..
aku dgn 'dia' berusaha je ke arah kebaikan.,.
kesetiaan & kepercayaan itu penting !
kami sedang berusaha..
tp apekan daye kami, kalau x gaduh x sah ! kn?
tp bg aku, gaduh la best ! ni bg aku la ye, ble kte gaduh ngan kekasih hati, ia lebih merapatkan hubungan yg dibina ! siyes beb !
eh, aku x suruh korang gaduh pon..ni pendapat aku je..
'dia' mmg panas baran ! sepanas2 die tuh, die tetap sayang aku ! heheheeee ~~~ 'saye pon syg awk jgk !'
impian & cita2?
masih dalam pembikinan ! wakaka !
ok, siyes2 !
bukan senang nk jd fesyen designer nih ! byk lagi yg aku kene blaja..
aku akan abeskan study aku, then baru aku lancarkan planning aku ! yes !
Ya Allah, tunaikan lah impian ku ini ~ amin ~

lastly !
ramai yg da tegur aku da kurus !
hehehehe !
Salam sume ~

*xde azam pon !

03 January 2012

Sepanjang 2011 ~

Januari 2011

Perjalanan aku bermula di IKBN Sri Iskandar Perak...
pade mulanye, aku membantah utk melanjutkan pelajaran ku di sana..
tp apekan daya, tidak  mampu utk aku membantah kata ibu bapa ku yg tersayang..
ku turutkan jua dgn hati yg terpakse..

HOiiiiiiii awakk ! xpayah la sastera sgt ! aduhai !

ok2..smbung2...
mmg mule2 aku x nk g.. sbb? aku nk study kt tmpt lain..
tp ayah aku da daftar aku kt ikbn 2..so, g jela..
aku ingt x best blaja kt sne.....best dowh ! best pon sbb kos yg aku ambek 2 kene ngan jiwa raga aku nih !
aku pon lg 3 bulan je ikbn 2..pastu aku blah g praktikal kt....haha...nnty la aku cte..

Ok, settle bab study..

28 June 2011
thx sudi jd segale2 nye...
Nur Umairah Bt Zainal Abidin ~


adik


17 July 2011
Perkenalan aku dgn si Dia...hehe..

Awak jodoh itu rahsia Allah..
☻♥☻
/█/█
.||.||.
SEKUAT mana awak setia...
SEHEBAT mana awak merancang...
SEJAUH mana awak menunggu...
SEKERAS mana awak bersabar...
SEJUJUR mana awak menerima saya...

Jika ALLAH Tidak Menulis Jodoh Kita Bersama , Kita Tetap Tidak Akan Bersama..
Jika ALLAH Menetapkan Jodoh kita ada , Insyaallah..
Seberat Manapun Dugaan Yang Diberi,Kita Tetap Akan Bersama Dengan Izin DariNYA.....

♥ permudahkan urusanku... amin...



3/12/2011 & 4/12/2011

Abg aku tersayang KAWENNNN !!!!



Mohd Hadri


 Nor Hazwani


belah perempuan :)


senyuman abg aku yg paling ikhlas ! haha
*eh, aku di situ !


family saye !

belah lelaki :)


makan habes taw ! haha


salah satu hantaran yg paling cute !



semoga kekal hingga hujung nyawa !
semoga tabah menghadapi dugaan & cabaran dalam
menempuh alam perkahwinan :)
loving both of u :)


hmm..ni je kot aku nk cte ape yg berlaku sepanjang 2011 ~
ala, kalau nk ikotkan mmg la byk, tp ni sebahagian saje la..
byk kenangan manis yg aku lalui..
byk mane pon manis, pahit 2 sbnrnye lg byk yg aku rase !
mcm2 dugaan, smpai aku sndri x mampu nk laluinye !
tp, dgn ade nye bantuan oraqng kt sekeliling aku, aku jalaninye dgn tenang tp perit !
haihhh....
ingin skali aku lupekan kngn pahit 2...
kngn manis tetap dlm sanubari..xkn aku lupekan...

2012 ???
next entry la ye syg ! hak3..




Copyright reserved by Aja edited byCaersasuke