16 October 2013

Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.

Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :

 syarat-syarat wajib : 
  1. Like dan Add Facebook Sponsors :  

  2. Like dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini




11 October 2013

Kekuatan yang dah terkumpul..

Assalamualaikum..
Bismillah..

Masing-masing dari tempat lain..
Masing-masing tak kenal..
Masing-masing ada cerita..
Masing-masing ada masalah..
Masing-masing tahu apa yang terbaik
orang sekeliling tak tahu apa yang terjadi. Orang sekeliling boleh cakap itu ini tanpa selidik perkara yang sebetulnya. Orang sekeliling takkan faham dan tak tahu pon apa yang dah jadi pada kami ! MUNGKIN dah tertulis. Kami redho. Yang penting kami tahu dan takkan ulang kembali kesilapan yang dulu. Jadi ! tolong jangan kata apa-apa ! tolong jangan bukak mulut ! kami sendiri tak pernah aibkan orang sekeliling macam mana orang sekeliling aibkan kami ! patotkah??! tolong jangan ganggu kami ! biar kami dengan cara kami !

Sesiapa saja boleh berubah..orang sekeliling tak tahu sebab apa perubahan itu terjadi. Mungkin punca orang sekeliling itu sama. Mungkin kami pon tak faham. Orang sekeliling pon tak faham. Masing-masing tiada kesefaham SEBAB dah jadinya perkara dan PERISTIWA yang TIDAK diingini ! inilah jadinya !

Tiada siapa boleh baikkan kita melainkan kita sendiri. Tapi kita kita itu takkan berjaya kalau ada yang MEMUNGKIRI ! sekarang buatlah hal sendiri. Jangan kacau kami ! kenangan yang pernah tercipta dah mati terkubur ! kami takkan ingat lagi ! betapa hebatnya permainan ini !

Sekian !


Copyright reserved by Aja edited byCaersasuke